Honvéd: Úgy kell teljesítenünk, ahogy eddig - Debreceni

Vágólapra másolva!
2012.08.23. 12:23
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd védője, Debreceni András a klub hivatalos honlapjának beszélt a jó szezonkezdésről, a Paks és a Ferencváros elleni meccsről, és Marco Rossi munkájáról.

„Nem foglalkozunk a közvéleménnyel sem, csak tesszük a dolgunkat. Persze azt láttuk, hogy mindenki gyengébb idényt vár a Honvédtól, mert azért a tavalyi negyedik hely nagy siker volt. Senki nem várta tőlünk, hogy négy forduló után az első helyen legyünk, de semmit sem ér ez a helyezés, ha a következő meccseken nem úgy teljesítünk, mint eddig! Úgy kell hozzáállnunk a meccsekhez, mintha most kezdődne a bajnokság! Jó csapat vagyunk, de személy szerint úgy érzem, hogy még mindig nem vagyunk száz százalékosan összecsiszolódva. Azért edzünk nap mint nap, hogy ezeket a hibákat kezeljük, és még jobbak legyünk" – nyilatkozta a négy forduló után listavezető Honvéd védője, Debreceni András a honvedfc.hu-nak.

 

Debreceni szerint vesztettek két pontot a Paks ellen a múlt heti, 3–3-as döntetlennel záruló mérkőzésen.

„Az első félidőben tompának tűnt a társaság, nem voltak meg a gyors ritmusváltások, és a kiélezettség. A második félidő tényleg nagyon jó volt. Úgy gondolom, vesztettünk két pontot. Ez a Paks a verhető csapat kategóriába tartozott, de amikor nem koncentrált a csapat teljesen, annak meg is lett az eredménye. Ha végig úgy játszunk, mint a második félidőben, akkor simán meg lehetett volna nyerni ezt a meccset. Ha így folytatjuk, akkor sok sikert érhetünk el, de nem szabad elbízni magunkat" – tette hozzá Debreceni, aki kitért a Ferencváros elleni, következő mérkőzésre is. – Láttam pár meccsüket, sok új játékos érkezett, még új csapat építésében vannak. Az is kérdés, hogy fog rájuk hatni a mostani edzőváltás? Valószínűleg azért mindenki kettőzött erővel fog hajtani, hogy kiharcolja a helyét a kezdőben. Persze ez minket nem nagyon érdekel, mi magunkkal foglalkozunk, a saját játékunkkal. Remélem sok szurkoló kísér el majd minket."

Debreceninek Marco Rossi már a harmadik olasz edzője a Honvédban Aldo Dolcetti és Massimo Morales után.

„Azt vettem észre, hogy több taktikai elem van az edzéseken, több a gyorsasági feladat. Minden nap végzünk dinamikus láb izomfejlesztő gyakorlatokat, rövid sprinteket. A variációkat, tolódásokat rengeteget gyakoroljuk edzésen, remélem a pályán is látszódik" – összegezte a szakmai munkát a futballista.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik