Aczél üzenete: Harcoljatok a sikerért!

Vágólapra másolva!
2011.12.03. 10:10
null
A Videoton elleni kupavisszavágóra készül a Haladás (Fotó: Unger Tamás)
Szerdán őrizetbe vették Aczél Zoltánt, majd péntek reggel elrendelték a Haladás vezetőedzőjének előzetes letartóztatását. A szakembernek – a tegnapi határozat alapján – harminc napot kell fogdában töltenie. Kötelességszegéssel és vesztegetéssel vádolják. Habár az ügyvédek jelezték, hogy fellebbeznek, a csapat nem várhat, tovább kellene jutnia a Magyar Kupában (az első mérkőzést a Videoton nyerte meg 1–0-ra). Aczél Zoltán helyére Székely Tibor ugrik be, és igyekszik erőt táplálni a játékosokba.

Bilincsbe verve, pórázon vezették Aczél Zoltánt pénteken a bíróság elé. Kutyául érezhette magát, és ez valószínűleg a tárgyalás után sem változott, ugyanis előzetes letartóztatásba helyezték.

Nemcsak a szakembernek, hanem a Haladás játékosainak is meglehetősen zaklatott lehet a lelkiállapotuk a történtek után, szombaton ráadásul meccs is lesz – a Videoton ellen 1–0-s hátrányból kellene fordítania a csapatnak a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, Szombathelyen.

A vezetőedzője nélkül maradó Haladás pénteken, ebéd után tartotta az utolsó edzését a közelgő találkozó előtt. Még mielőtt a játékosok apait-anyait beleadtak volna a munkába, Tóth Miklós ügyvezető, valamint Székely Tibor megbízott edző tartott eligazítást az öltözőben.

Jóllehet a szombathelyi vezetőség szerda este nagy hirtelenjében nyilatkozatstopot rendelt el, a szigorítás péntek délutánra enyhült valamelyest, Tóth Péter az edzés után elmondhatta a várakozásait a Nemzeti Sportnak.

„Nem is lehet más célunk, mint hazai pályán kiharcolni a továbbjutást – hangsúlyozta a csapatkapitány. – Úgy érzem, hogy az egy nullás hátrány ledolgozható. Nekünk most más, fontosabb dolgunk nincs, csak az, hogy a mérkőzésre figyeljünk. Reméljük, a szurkolók szép számmal kijönnek és buzdítanak bennünket, hogy sikerüljön közösen megvalósítani a tervünket."

A szurkolók, akik egyelőre kiállnak a szakember mellett. „A drukkereket is meglepte Aczél Zoltán letartóztatása – mondta egyikük a sok közül. – Nehezen tudjuk elképzelni róla, hogy belekeveredett a bundaügybe. Jó edzőnek tartjuk, hiszen az elmúlt szezonban bizonyította a szakmai rátermettségét."

Ezúttal azonban Székely Tibornak kell(ene) sikerre vezetnie a csapatot.

„Tudjuk jól, hogy a Videoton sokkal jobb, nyugodtabb körülmények között készülhetett a visszavágóra, továbbá azt is, hogy egészen más lehetőségei vannak, mint nekünk – árulta el a beugró szakember. – Nehéz feladat vár ránk szombaton, erre kell most készülni. Azt kértem a játékosoktól, hogy csak a felkészüléssel és a mérkőzéssel foglalkozzanak. Aczél Zoltán több esztendeje jó barátom, hideg zuhanyként ért a letartóztatásának híre. Nagyon meglepett és kellemetlenül hatott rám, ami vele történt. Nehéz feldolgozni, ám nincs sok időnk a történteken rágódni. Futballistáinknak amúgy sem jutott idejük ezen töprengeni, az előttük álló feladat teljesen leköti a figyelmüket. Mint az ősszel oly sokszor, ez esetben is rengeteg hiányzónk van. Halmosi Pétert meg kellett műteni, Iszlai Bence, Korolovszky Gábor, Kovács István sérült, Guzmics Richárd pedig az eltiltása miatt nem léphet pályára. Goran Vujovicsnak is ki kell hagynia a találkozót, mert a Videotonnal kötött előzetes megállapodás alapján nem szerepelhet a piros-kékek ellen. A nehézségek ellenére nagyon bízom a játékosaimban, és remélem, akik pályára lépnek, azok mindent megtesznek a továbbjutásért. Nem adjuk fel, a végsőkig küzdünk!"

Ezt Aczél Zoltán is elvárja az együttestől. Az edző pénteken a fogdából is a sérültek hogyléte felől érdeklődött, majd üzent is a csapatnak: „Harcoljatok a sikerért!"

 

MAGYAR KUPA, A MAI PROGRAM
NYOLCADDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
12.00: Kozármisleny SE–Bajai LSE (az első meccsen: 0–2)
14.00: Kaposvári Rákóczi–Putnok (az első meccsen: 1–1)
15.00: Debreceni VSC–Kecskeméti TE (az első meccsen: 2–1)
15.00: Ferencváros–Békéscsaba 1912 (Tv: Sport1) (az első meccsen: 0–0)
15.00: Győri ETO FC–Diósgyőri VTK (az első meccsen: 1–1)
15.00: Szombathelyi Haladás–Videoton (az első meccsen: 0–1)
16.00: Pécsi MFC–MTK Budapest(az első meccsen: 1–0)
16.00: Újpest FC–Kaposvári Rákóczi FC II(az első meccsen: 1–2)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik