Urbányi távozását követelték a KTE-drukkerek

Vágólapra másolva!
2010.09.26. 08:35
null
Urbányi István a KTE-szurkolók gyűrűjében (Fotó: delmagyar.hu)
A szombat esti Kecskeméti TE–Paksi FC mérkőzést követően több mint száz kecskeméti szimpatizáns tüntetett a klub székháza előtt, Urbányi István vezetőedző távozását követelve – olvasható a delmagyar.hu internetes oldalon.

 

Ahogy arról szombaton a Nemzeti Sport Online is beszámolt, a szezont pocsékul kezdő KTE-Ereco labdarúgócsapata Montvai Tibor 94. percben szerzett góljával 1–0-ra kikapott Pakstól, így továbbra is kieső helyen áll a bajnoki tabellán. Miután a csapatot nyáron elhagyó korábbi KTE-s házi gólkirály a hazai kapuba gurította a labdát, a lelátón össznépi tüntetés vette kezdetét.

A lefújást követően nagy tömeg verődött össze a klub székháza előtt is, a szurkolók a vezetőedző távozását követelték. A delmagyar.hu információja szerint Urbányi István személyesen is megpróbálta csitítani a rajongókat, de nem talált szíves fogadtatásra. A kialakult helyzetet jól jellemzi, hogy a klub tulajdonosa is csak a biztonsági őrök kíséretében hagyhatta el a székházat, bár a szemtanúk szerint Rózsa Pált csak a vezetőedző személye miatt kritizálták, egyéb atrocitás nem történt.

A tömeg mintegy 45 percen keresztül skandálta az Urbányi-ellenes rigmusokat, ezt követően békésen távozott a helyszínről. A helyszínt végig biztosította a rendőrség, de beavatkoznia nem kellett, rendbontás ugyanis nem történt. Nagy kérdés, hogy a KTE történelmében példátlan tüntetést követően továbbra is kitart-e a tulajdonos a szurkolók által távozásra felszólított Urbányi István mellett.

A vezetőedző egyébként a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kritizálta a szurkolók viselkedését, és úgy fogalmazott, hogy egy tízfős kiabáló társaság miatt nem fog lemondani.

URBÁNYI ISTVÁN MÉRKŐZÉS UTÁNI NYILATKOZATA

– Lemond?

– Nem mondok búcsúbeszédet, és nem is fogok azért eltakarodni, mert öt-tíz ember itt üvöltözik a székház előtt. Elismerem, a hat vereséget nem lehet és nem is kell megmagyarázni. A Paks tud valamit, amit mi nem.

 

– Rózsa Pál mondta: továbbra is bízik önben.
– Köszönöm a bizalmát, de értelmetlen ebben a hangulatban a mérkőzésről beszélgetni. Sajnálom, hogy a látottak ilyen reakciókat váltottak ki az emberekből. Olyan focit szerettünk volna játszani, amellyel örömet szerzünk az embereknek, ennek szellemében igazoltunk a nyáron – igazi sikersztori lehetett volna belőle, és talán még lehet is...

 

– Mit hiányol?

– A felelősségvállalást a játékosok részéről. A helyzetek alapján több góllal kellett volna megnyernünk ezt a találkozót is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik