Futsal: taktikát tanítana, nyelvet tanulna a Győr új vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2010.06.30. 08:55
A magyar bajnok és kupagyőztes Duna Takarék-ETO futsalcsapatának új vezetőedzője, Paco Araujo szerint elsősorban a győri csapat taktikai tudását kell erősíteni. A szakember emellett mihamarabb megtanulná a nyelvet is. Erről az etofutsal.hu-nak nyilatkozott a spanyol tréner.

„Egy menedzser közreműködésével hallottam először az ETO-ról. Természetesen megnéztem a csapat honlapját, amelyről nagyon sok mindent megtudtam. Láttam, hogy Magyarország legjobb futsalcsapatáról van szó, amely mindent megnyert hazájában, amit lehetett. Már akkor nagy megtiszteltetésnek és hatalmas kihívásnak éreztem, hogy egy ilyen együtteshez kerülhetek. Tudtam, hogy a térségben megindult a fejlődés, arra azonban nem gondoltam, hogy egy ilyen szervezett, remekül felépített klubbal találkozom” – mondta Paco Araujo, majd saját múltjáról is ejtett néhány szót.

„Tizenkét évig voltam profi játékos a spanyol első osztályban. Öt évig játszottam a Barcelonában, kilencvenhétben másodikok lettünk a klubvilágbajnokságon, részt vehettem spanyol bajnoki döntőben is. Aztán több csapatban megfordultam, játékos-pályafutásom végén pedig a másodosztályban futsaloztam, s tudatosan készültem erre a pályára. Négy évvel ezelőtt kezdtem el edzősködni, egy évet Spanyolországban, kettőt Japánban töltöttem, a legutóbbi esztendőben Costa Ricában dolgoztam. A váltás mellett a körülmények szóltak. Győrben összehasonlíthatatlanul jobbak, mint Costa Ricában voltak, ahonnan egyébként úgy jöttem el, hogy szinte bármikor visszamehetek.

A spanyol szakember Japánban nagyon gyorsan elsajátította a nyelvet, s erre törekszik Magyarországon is, no meg hogy még jobb csapatot formáljon a Győrből.

„Szerencsére nem kell a nulláról elindulnom. Elsősorban taktikában kell a csapatnak tovább fejlődnie. Ezt azonban fokozatosan kell elkezdenünk, mert egy nyelvet sem lehet azonnal megtanulni. Óriási előny, hogy az egyesület részéről minden feltétel biztosítva van.”

Mint ismert, Duna Takarék-ETO kedden jelentette be, hogy a távozó Kozma Mihály utódja a spanyol Paco Araujo lesz a kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik