Bárányos mentett pontot a végén a Pápának

Vágólapra másolva!
2010.04.03. 17:11
A Lombard Pápa egy pontot szerzett Kecskeméten a Soproni Liga 21. fordulójában. Gyors gólváltással indult a mérkőzés: a 12. percben Varga Gábor szerzett vezetést a vendég Pápa javára, ám a Kecskemét Montvai Tibor és Csordás Csaba találataival hat perc alatt fordított. Igazán nagy gólszerzési lehetőség ezt követően csak a vendégek előtt adódott, de előttük is csak elvétve, és sokáig ők sem tudtak élni vele. Aztán két perccel a lefújás előtt Bárányos Zsolt révén sikerült a pápaiaknak az egyenlítés.

(Fotó: Tumbász Hédi)
(Fotó: Tumbász Hédi)

Csordás (balra) juttatta vezetéshez a hazaiakat, de elmaradt a hazai győzelem (Fotó: Tumbász Hédi)
(Fotó: Tumbász Hédi)
(Fotó: Tumbász Hédi)

 A 12. helyezett Kecskemét a 7. Pápát fogadta a Soproni Liga 21. fordulójában. A pontokra elsősorban a hazai csapatnak volt szüksége, hiszen a kieső helyen álló Nyíregyháza már csak hárommal volt mögötte. Érdekesség, hogy a találkozót a chilei García játékvezető dirigálta, akinek ez volt az első magyar élvonalbeli mérkőzése.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri a Soproni Liga 2009–2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Nem sokat teketóriáztak a csapatok, hiszen a valamivel aktívabban kezdő vendégek már a második helyzetüket kihasználták a 12. percben, miután sorozatos védelmi hibákat követően a teljesen üresen hagyott Heffler Norbert bal oldali beadását Varga Gábor úgy lőtte 12 méterről a kapuba, hogy egy védő ezt megelőzően lyukat rúgott. (0–1)

Ám nem váratott magára sokat az egyenlítés, mert három perccel később Bori beadása után Montvai fejelt hat méterről a vendégek kapujába. (1–1)

Ezzel még nem volt vége, hiszen újabb három perc elteltével már fordítottak a hazaiak, miután az előbbi gól szerzője, Montvai kihagyhatatlan lehetőséghez jutatta Csordást: a támadó a bal oldali beadást öt méterről juttatta a pápaiak kapujába. (2–1)

Ilyen kezdés után kifejezetten unalmasnak tűnt a félidő hátralévő része – szó, ami szó, vissza is vettek az iramból a csapatok –, s két sárga lapon, valamint az első gól szerzőjének, Varga Gábornak a veszélyes szabadrúgásán kívül nem is nagyon volt mit feljegyeznie a tudósítónak.

A szünetben a vendégek mestere, Véber György cserével próbálta meg frissíteni csapatát, amely kis híján be is vált, hiszen a második félidőben pályára lépő Abwo hét perccel később egyenlíthetett volna. Lazareanu kapus önfeláldozó vetődésére – ezt követően percekig ápolni kellett – volt szükség a közvetlen gólveszély megakadályozásához.

Ezt követően azonban eseménytelen mezőnyjátékba fulladt a találkozó, amit persze a hazaiak egy cseppet sem bántak. A végén azonban bánhatták, hogy sokáig „ölték" a futballt, mert a 88. percben Rajnay beadása után Bárányos a kapu bal oldalába belsőzött. (2–2)

A döntetlennel igazából egyik csapat sem lehet elégedett, hiszen a hazaiak ezzel nem tudtak elkerülni a veszélyeztetett zónából, és a Pápa sem tudott előbbre lépni.

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik