Már biztos, hogy továbbra is a Sport Tv közvetíti az NB I-es meccseket

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2009.07.14. 09:13
Immár biztos, hogy továbbra is a Sport Tv közvetíti a Soproni Liga mérkőzéseit, mivel kedd délután a Futball Duó Kft. taggyűlése is jóváhagyta a Chello Central Europe Zrt.-vel kötött szerződést.
Maradnak a Sport Tv-nél a közvetítési jogok
Fotó: Török Attila
Maradnak a Sport Tv-nél a közvetítési jogok
Maradnak a Sport Tv-nél a közvetítési jogok
Fotó: Török Attila
Maradnak a Sport Tv-nél a közvetítési jogok

A megállapodás tényét George F. Hemingway, a tulajdonosi tanács elnöke megerősítette a Nemzeti Sportnak. A jogok tehát a következő három évben is Sport Televíziót működtető társaságot, a Chello Central Europe Zrt.-t illetik meg.

Ez azt jelenti, hogy jelenleg az összes magyarországi futballsorozat (Soproni Liga, NB II, Magyar Kupa, Ligakupa, Szuperkupa, Amatőr Kupa) közvetítési jogai a Chello, azaz a Sport Tv tulajdonában vannak. (Hogy teljes legyen a kép: a magyar labdarúgó-válogatott hazai mérkőzéseinek jogait az RTL Klub és a Sport Tv birtokolja, és az előbbinek előválasztási lehetősége van. A nemzeti együttes külföldi meccseinél pedig azon múlik a közvetítő kiléte, hogy ki fizet több pénzt a jogtulajdonosnak.)

„A megállapodás értelmében a következő három idényben 5.7 milliárd forint áramlik a magyar futballba. Az NB I-es klubok javaslatára az MLSZ elnöksége George F. Hemingwayt bízta meg a tárgyalások lefolytatásával, akinek el kellett érnie bizonyos dolgokat a Chellónál, hogy végleges döntés születhessen. Ez megtörtént, így a szerződést aláírhattam, mert az mindenben legalábbis egyenértékű volt a Digi TV ajánlatával” – mondta Kisteleki István az ülést követően az MTI-nek.

Az elnök azt is elárulta, a Chellóval kötött egyezség értelmében például az élvonalbeli csapatoknak járó 2000 UPC-előfizetési csomagból 600-at azonnal visszavásárol a cég, így a kluboknak már csak 1400-at kell értékesíteniük.

George F. Hemingway a Nemzeti Sportnak az alábbi adatokról számolt be: az első évben a Sport Tv 1.1 milliárd forintot fizet a jogokért, ez a második évben 1.35 milliárd, a harmadikban pedig 1.6 milliárd forintra emelkedik.

Információink szerint a Sport Tv szombaton kettő, vasárnap pedig legalább egy mérkőzést tűz a műsorára, míg hétfőn összefoglalót sugároz az adott forduló találkozóiról. Az már korábban ismert volt, hogy a Duna Tv pénteki mérkőzése megmarad. Összességében úgy tűnik, hogy fordulónként négy összecsapást teljes egészében nyomon követhetnek a televízóban a magyar futball kedvelői.

Máté Pál, a Sport Tv főszerkesztője elmondta: „Európa összes országában minden sportcsatorna egyértelmű célja és álma, hogy a legnagyobb presztízzsel bíró helyi labdarúgó-bajnokság közvetítését megszerezze. Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy újabb három évre megvettük a magyar klubfutball teljes palettájának közvetítési jogát. Az új szezonban sokkal több háttérműsort, elemzést, magazinműsort (szurkolói show, előzetesek, összefoglalók) tervezünk. Műsorainkban részletesen bemutatjuk a csapatokat, a játékosokat, a klubok vezetőit, mert hiszünk benne, hogy mindez érdekli a sportszerető nézőket. Igyekszünk kiszolgálni a csapatok igényeit is, ezért a mérkőzések hétvégi ütemezését (szombaton két találkozó, vasárnap egy találkozó) a klubokkal közösen állítjuk össze.”

Ha kíváncsi arra, hogy a héten milyen magyar érdekeltségű Bajnokok Ligája-, illetve Európa-liga-találkozókat követhet figyelemmel a televízióban, kattintson ide!

A TERVEZETT KÖZVETÍTÉSEK

A Sport Televíziótól származó információink szerint a szombati két mérkőzés a Sport 1 csatornán lesz látható: augusztus végéig 17.30 és 20.00, míg az őszi időszakban 15.00 és 17.30 órás kezdettel. Ami a vasárnapi meccset illeti, ezt a Sport 2 csatornán sugározza a társaság, 17.30-as kezdés időponttal.
A Sport Tv ezenkívül hétfőnként összefoglalót sugároz az adott forduló találkozóiról, valamint hetente több magazinműsor keretében is foglalkozik a magyar labdarúgó-élvonal legfontosabb történéseivel.
---- & ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik