Pintér Attila semmit sem változott – továbbra is a fegyelem az első

Vágólapra másolva!
2009.06.17. 08:43
Sokan a határozottsága, ellentmondást nem tűrő egyénisége, míg mások a stílusa miatt nem szeretik. Pintér Attila bajnok volt a Ferencvárossal, kupagyőztes a Sopronnal, és kiesett a Vasassal. Az ETO-hoz azért szerződtették, hogy rendet tegyen, és eredményes legyen a csapattal. Hogy a feladat mennyire aktuális, jelzi, a győriek egyik játékosa, Völgyi Dániel a minap arról beszélt: ha az új edző nem játszatja, akkor adják inkább kölcsön. Ennek ismeretében igazán érdekes: mennyire változott meg a korábban szigorú edző, s miként fogadja őt a közeg…
Pintér Attila nem változtat a munkastílusán
Fotó: Németh Ferenc
Pintér Attila nem változtat a munkastílusán
Pintér Attila nem változtat a munkastílusán
Fotó: Németh Ferenc
Pintér Attila nem változtat a munkastílusán

– Mit várnak öntől Győrben, milyen célokkal vág neki az ETO a következő idénynek?
– Elkezdődik a hároméves folyamat, amelyben az első esztendő jelenti az első lépcsőfokot. Meglátjuk, ez idő alatt mire leszünk képesek. Egy viszont biztos, mindig és mindenki ellen győzelemre játszunk. Más célt nem is ismerek.

– S erre alkalmas a jelenlegi keret?
– Ezt a kérdést most még ne feszegessük. Elégedjen meg annyival, hogy hétfőn, amikor elkezdődik a felkészülés, minden kiderül. Mindenki megtudja, hogy az ETO milyen kerettel vág neki a szezonnak.

– Meglehetősen diplomatikusan fogalmaz, pedig a jelek szerint nem fogadták hurrázva a győri öltözőben. Megváltozott, lehiggadt?
– Nem, semmit sem változtam! De miért is kellett volna?

– Edzőként olyan élmények érték – például a Ferencvárostól történő távozására gondolok, amikor is a játékosok egy része levélben tudatta a közvéleménnyel, hogy nem kíván önnel együtt dolgozni… –, hogy talán ezentúl inkább visszafogja magát.
– Nem, nem! Semmit sem csinálnék másként most sem! Amit tettem, mindig az adott klub érdekei miatt cselekedtem. A siker, a győzelem motivált, a legjobb tudásom szerint dolgoztam mindenhol. Egyébként pedig felesleges felemlegetni a múltat. Engem már nem érdekel mindaz, ami történt. Előretekintek, mert ahogy mondani szokták, a múltból már nem lehet megélni. Az elmúlt három év alatt jutott időm külföldi szakmai utakra menni, amelyek alatt sokat tanultam.

– Hol járt?
– A legtöbbször Hollandiában. Néztem meccseket, edzéseket, és készültem a folytatásra. Nem egy újságcikk, de még egy könyv sem lenne elég ahhoz, hogy elmondjam, amiket láttam. Órákig beszélhetnénk a játékrendszer változásairól, az új és még újabb alapmozgásokról. Edzőként elkápráztatott a Barcelona: Josep Guardiola – mondjuk így – tapasztalatlan trénerként is a csúcsra jutott, mert nemcsak zseniális játékosai vannak, hanem remek kézzel mozgatja őket. Magyarországon mást sem hallani kritikaként, mint hogy ballábas játszik a jobb szélen, de ez ott, a katalánoknál senkit sem zavar. Lionel Messi csodálatos teljesítményre képes ezen a poszton is, de ebbe inkább ne is menjünk bele.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik