Sevcsenko nem járt próbajátékon sem a Nyíregyházánál, sem a Stadlernél

Vágólapra másolva!
2009.04.23. 09:25
A Milan budapesti fellépése után Andrij Sevcsenko, a piros-feketék aranylabdás támadója a Nemzeti Sportnak elmondta, nem igazak azok a pletykák, miszerint tizenévesen hazánkban járt próbajátékon, de nem ajánlottak neki szerződést. A lombard klub francia középpályása, Mathieu Flamini szerint kiváló hangulatú mérkőzést játszott a két csapat, míg Kabát Péter szerint nem volt komoly az összetűzés közte és David Beckham között.
A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

Szerda este igazi gálát láthatott a Puskás Ferenc Stadionba kilátogató közönség, a Budapesten szereplő AC Milan 5–2-re legyőzte a Magyar Ligaválogatottat.

SEVCSENKO: NEM JÁRTAM PRÓBAJÁTÉKON MAGYARORSZÁGON!

A szép gólokon kívül arra is jó volt a találkozó, hogy cáfolatot nyerjen egy évek óta rebesgetett szurkolói legenda, amely szerint Andrij Sevcsenko tizenévesen próbajátékon járt hazánkban, ám az „éles szemű” magyar edző jobbnak látta, ha az ifjú hazatér Ukrajnába, hogy tovább pallérozódjon. A történetről a Milan csatára személyesen rántotta le a leplet a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

– Magyarországon régóta él a legenda, hogy ön tizennégy évesen próbajátékon szerepelt hazánk egyik csapatánál, ám az edző visszaküldte Ukrajnába. Igaz a történet?
– Nem, ez biztosan nem igaz. Nem értem, miért terjesztenek ilyet.

– Pedig a pletykának két változata is van: az egyik szerint a Nyíregyháza, a másik szerint a Stadler FC mondott nemet a szerződtetésére, utóbbi egyesületnél ön helyett inkább Igor Nicsenkót választották.
– Csak ismételni tudom, nincs alapja az információnak.

– Nem is járt annak idején Magyarországon?
– Sok-sok évvel ezelőtt, pályafutásom kezdetén a Dinamo Kijev második csapatával játszottam itt, és a látogatásra azóta is szép emlékként gondolok vissza.

– Többen azon az állásponton vannak, a Milan szempontjából szakmailag fölöslegesek az olyan hírverő meccsek, mint amilyen a budapesti. Osztja a véleményt?
– Ha őszinte vagyok, azt mondom, hiba lenne túlbecsülni egy-egy barátságos mérkőzés jelentőségét. Nem állítható, hogy a Magyar Ligaválogatott elleni fellépés jelenti az aktuális idény szakmai csúcspontját. Nekünk ez jó átmozgató edzés, lehetőség arra, hogy kicsit összerázódjunk. És persze arra is, hogy megismerkedjünk egy olyan ellenféllel, amellyel egyébként nem találkoznánk.


„Kiváló hangulatú, remek meccset játszottunk, jó érzés volt pályára lépni” – nyilatkozta a találkozót követően a Nemzeti Sport Online-nak a Milan francia középpályása, Mathieu Flamini, aki a második félidőben csereként állt be.

„Nekem a Juventus a kedvenc csapatom, a telefonom háttérképén is egy Juve-címer díszeleg, mondták is a többiek, hogy én biztos azért kaptam meghívót a Milan ellen, mert a riválisnak szurkolok. Ezzel együtt nagy élmény volt pályára lépni, szerintem minden benne volt ebben a találkozóban, ami a foci sava-borsát jelenti: sok ütközés, rengeteg párharc és sok gól” – mondta Tököli Attila, aki a magyar csapat második gólját szerezte.

Fotó: Németh Ferenc
A találkozón kisebb összetűzés is kialakult David Beckham és Kabát Péter között, az angol játékos meglegyintette az újpesti támadót.

„Az első félidőben keményebben odarúgtam Beckhamnek, aki emiatt felkapta a vizet, de ez benne van a játékban. Nem akartam sérülést okozni neki – kommentálta az esetet Kabát. „Miután megszereztük a vezetést, már sokkal keményebben játszott a Milan, de úgy érzem, becsülettel helytálltunk” – tette hozzá a támadó.

Mészöly Géza, a ligaválogatott kapitánya elmondta, a mieink láthatóan élvezték a találkozót, és az első félidőben teljesen egyenrangú ellenfelei tudtak lenni a világsztárokkal teletűzdelt olasz csapatnak.

„Bebizonyították a fiúk, hogy a magyar bajnokságban szereplő játékosok egy Milannal szemben is képesek bátran támadni, szépen játszani, gólokat lőni, vagyis elértük a célunkat. Nagy volt a tét, mert az egész magyar ligát képviseltük, de úgy érzem, nem vallottunk szégyent” – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Mészöly Géza.

A TALÁLKOZÓRÓL KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik