Fontos lett a szurkoló! Kispesten visszatérítik a belépőjegy árát

Vágólapra másolva!
2009.03.30. 17:19
Magyar kluboktól szokatlan gesztust gyakorolt a Budapest Honvéd vezetősége szurkolóival szemben: azoknak a drukkereknek, akik jegyet váltottak a PMFC elleni hazai Ligakupa-mérkőzésre, visszatérítik a belépőjegy árát a csapat szégyenletes játéka miatt. Pakson a szurkolók utazását támogatják.
A Honvédnál kárpótolják a szurkolókat
Fotó: Szabó Miklós
A Honvédnál kárpótolják a szurkolókat
A Honvédnál kárpótolják a szurkolókat
Fotó: Szabó Miklós
A Honvédnál kárpótolják a szurkolókat

Nem példa nélküli, ám mindenesetre ritka, hogy egy magyar csapat vezetősége úgy gyakorol önkritikát a gárda gyenge produkciója után, hogy visszatéríti a szurkolóknak a belépőjegy árát. A Honvédnál ezt az utat választották a PMFC ellen a Ligakupában elszenvedett 1–0-s vereség után

„Csapatunk tegnap elfogadhatatlan teljesítményt nyújtott a PMFC ellen, és szégyenletes, de megérdemelt vereséget szenvedett a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. A Budapest Honvéd vezetősége elnézést kér szurkolóinktól, és úgy gondolja, hogy a tegnap nyújtott teljesítményért helytelen lenne pénzt elfogadni azoktól, akik rossz időben és minden nehézség ellenére kitartanak a kispesti csapat mellett” – áll a klub hétfői közleményében.

„Ezért azoknak a szurkolóknak, akik 2009. április harmadikáig, azaz péntek este hat óráig a tegnapi mérkőzésre vásárolt jegyszelvénnyel megjelennek a Budapest Honvéd könyvelésén, a teljes jegyárat a szelvény ellenében a vezetőség megtéríti” – olvasható a csapat hivatalos internetes oldalán. A PMFC elleni találkozót egyébként 500 néző tekintette meg.

Kispesten nem ez az első alkalom, hogy megpróbálnak gesztust gyakorolni szurkolóikkal szemben, és mint a hír kapcsán megjelent kommentek is mutatják, a drukkerek értékelik ezt.

„Derék dolog ez a Budapest Honvédtól. Persze azoktól is, akik végigszenvedték a mérkőzést, nem lehetett valami emlékezetes élmény” – írta aranyemberke nevű olvasónk, míg egy másik hozzászóló kifejtette, hogy ő a játékosokkal téríttetné meg a jegyek árát.

Érdekesség, hogy korábban a PMFC ugyancsak a Ligakupában Szombathelyen a Haladás ellen nyert 4–1-re, de ott a szurkolók ilyesfajta kárpótlása nem vetődött fel, csak a játékosokat büntették meg.

Pakson a szurkolók utazását támogatja a klub egy szponzor közreműködésével. A drukkerek ingyen utazhatnak a csapat szombati, Diósgyőr elleni bajnokijára. A szurkolóknak csak a belépőjegy árát kell megfizetniük.

„A klub szeretné, ha minél több szurkoló elkísérné a csapatot a Diósgyőr elleni meccsre, hogy támogatásukkal megszerezze első tavaszi győzelmét az együttes” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak az utazást szervező Tesényi Norbert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik