Végső búcsú: eltemették Jánosiban a meggyilkolt Nota Gyulát

Vágólapra másolva!
2009.02.24. 17:57
Szülőfalujában, Jánosiban (Rimavské Janovce) eltemették Nota Gyulát, a Diósgyőr labdarúgócsapatának volt kitűnő kapusát. A nagyszerű sportembert – aki Magyarországon védte a Dunaferr, a Zalaegerszeg, a Honvéd és a Vasas kapuját is – a faluban késelték meg múlt hét pénteken.
Csaknem kétezres tömeg kísérte utolsó útjára Nota Gyulát
Fotó: Borsod Online
Csaknem kétezres tömeg kísérte utolsó útjára Nota Gyulát
Csaknem kétezres tömeg kísérte utolsó útjára Nota Gyulát
Fotó: Borsod Online
Csaknem kétezres tömeg kísérte utolsó útjára Nota Gyulát

Nem lehet megszokni: újabb meggyilkolt sportembert kísértek a gyászolók végső útjára.

A faluban ritkán látott tömeg, csaknem kétezer ember búcsúztatta Nota Gyulát, a múlt pénteken megkéselt egykori kitűnő kapust, a rimaszombati labdarúgócsapat kapusedzőjét. Nota a másodosztály második helyén álló MFK Rimavská Sobota mellett a szlovák U16-os és U17-es válogatottnál is ellátta a kapusedzői feladatokat.

A boon.hu beszámolója szerint Notát a polgári szertartáson Pável Brndiar, a rimaszombati klub egyik vezetője, valamint Cifrus István búcsúztatta.

A koporsót a vadásztársak és a Rimavská Sobotá futballistái kísérték a hegytetőn fekvő kis temetőbe.

Notára a DVTK–REAC és a Vasas–Bp. Honvéd bajnoki labdarúgó-mérkőzésen gyászszünettel emlékeztek a csapatok, a szurkolók pedig transzparenssel köszöntek el egykori kedvencüktől. A temetésen a magyar csapatok közül a Diósgyőr, a Vasas, a ZTE és a Bp. Honvéd képviselői vettek részt.

NOTA TALÁN KÉT LEGNAGYOBB MECCSE

Nota Gyula több alkalommal is emlékezetes teljesítményt nyújtott a DVTK kapusaként, két, talán legnagyobb meccse a Ferencváros elleni, Üllői úton aratott bravúrgyőzelem (4–3) és a BVSC-Zugló FC elleni (0–0) volt – utóbbin egyszerűen kivédte a fővárosi vasutascsapat csatárainak a szemét.








NOTA PÁLYAFUTÁSA

Az 1971. április 23-án született kapus Rimaszombatban, a Slovan Rimavská Sobotában kezdte profi pályafutását, majd innen igazolt 1997 nyarán Diósgyőrbe, ahol augusztus 30-án lejátszotta első magyar bajnokiját (Diósgyőr–Vác 2–2). A szezonban végig Miskolcon volt, ám ősszel ez maradt az egyetlen meccse (Rácz Róbert mögött nem nagyon jutott lehetőséghez), tavasszal viszont további 13 találkozón állt a kapuban. 1998 őszén viszont már ő volt az első számú kapus, és mivel nagyszerű teljesítményt nyújtott, a Dunaferr szerződtette. Onnan egy tavaszi idény után Zalaegerszegre került, ám Vlaszák Géza mellett (mögött) mindössze egy bajnoki jutott neki az 1999–2000-s szezonban. El is igazolt Zala megyéből, egy évadot a Kispestben, majd újabb egyet a Vasasban töltött, és utóbbi együttesnél 2002 őszén a másodosztályban is védett. Nota Gyula 2002 telén tért vissza Rimaszombatba, összesen 82 magyar élvonalbeli találkozón lépett pályára.

NB I-ES MÉRKŐZÉSEI

1997–1998 Diósgyőr 14 meccs
1998–1999 (ősz) Diósgyőr 17
1998–1999 (tavasz) Dunaferr 8
1999–2000 ZTE 1
2000–2001 Kispest 17
2001–2002 Vasas 25
  • Összesen: 82 mérkőzés az élvonalban
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik