Supka Attila: Érthetetlen, hogy miért kell állandóan kapkodni

Vágólapra másolva!
2008.10.10. 08:07
„Úgy tűnik, ami elég lenne Nyugaton, az Magyarországon kevés…” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a Zalaegerszeg élvonalbeli labdarúgócsapatától közös megegyezéssel távozó Supka Attila, a ZTE most már csak volt edzője. A tréner úgy gondolja, sorsa már a csütörtöki egyeztetés előtt eldőlt, és nem érti, miért kell távoznia.
Elsétálhat Egerszegről: Supka Attila nem érti, miért kell kapkodni...
Fotó: Czagány Balázs
Elsétálhat Egerszegről: Supka Attila nem érti, miért kell kapkodni...
Elsétálhat Egerszegről: Supka Attila nem érti, miért kell kapkodni...
Fotó: Czagány Balázs
Elsétálhat Egerszegről: Supka Attila nem érti, miért kell kapkodni...
Csütörtök este afféle közös megegyezéssel kirúgták Supka Attilát. Igaz, az edző délután még úgy gondolta, hogy végül maradhat a kispadon… A ZTE győri veresége után a klub elnöke, Nagy Ferenc sejtetni engedte, a kudarc és a gyenge szereplés nem marad következmények nélkül. Napokig tartó hezitálás végén a szokásos megoldás született: csapatot nem lehet kirúgni, így a balhét a vezetőedző vitte el.

Számomra érthetetlen, ami történt, ugyanis Nagy Ferenc egyetértett azzal, amit a beszélgetésünk során elmondtam neki. A klub első embere azt is hozzátette, hogy ha Szentes Lázár és Supka Attila valamelyik nyugati klubnál dolgozna, a labdarúgással kapcsolatos felfogásával ott is el tudná magát fogadtatni. Úgy tűnik, ami elég lenne Nyugaton, az Magyarországon kevés... – mondta az elkeseredett Supka Attila a Nemzeti Sportnak.

A távozó tréner úgy érzi, sorsa tulajdonképpen már a csütörtök esti, szerződésbontással végződött beszélgetés előtt megpecsételődött: Nagy Ferenc már a tanácskozást megelőzően döntött.

„Az esti beszélgetésünk előtt úgy éreztem, a klub elnöke már döntött, aztán amikor arról beszéltem neki, miként jöhetne ki a csapat a gödörből, láttam, hogy hezitál. Tudom, az eredménytelenséggel indokolható is az edzőváltás, de azzal is tisztában kell lenni, a csapat lemaradása nem óriási. Amikor pont nélkül maradtunk, az ellenfelek egyszer sem futballoztak le minket a pályáról, a hátrányunk egyáltalán nem nagy, az ötödik Győr például csak öt ponttal előz meg bennünket. Látni kell azt is, hogy a külföldről szerződtetett légiósok rossz edzettségi állapotban érkeztek hozzánk, és most kezdenek olyan szintre kerülni, hogy a csapat hasznára lehetnének. Nem tagadom, magam alatt vagyok a döntés miatt, és érthetetlen számomra, hogy a magyar labdarúgásban miért kell állandóan kapkodni” – nyilatkozta Supka.

Az edző megy, az elnök marad (és információink szerint Csank Jánossal már tárgyalt csütörtök késő este), és „útravalóul” nem akarja részletezni döntését.

„Este beszéltem Supka Attilával, és közös megegyezéssel felbontottuk a szakember szerződését – mondta Nagy Ferenc. – A döntést nem is akarom különösebben indokolni, mert ezt nem kell, köztünk maradnak azok az okok, amelyek ide vezettek. Nem először beszéltünk a szakemberrel, a héten több alkalommal is találkoztunk. Keresem a kivezető utat, és a jelenlegi helyzetben nem kaptam megnyugtató válaszokat a felvetésekre. Részletekbe azonban tényleg nem mennék bele. Supka Attila jó edző, és remélem, hogy ebből az esetből olyan következtetéseket von le, amelyektől még tovább fejlődik.”

Hogy a ZTE-nek is ez-e a fejlődés útja? Azt meglátjuk a következő hónapokban…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik