Révész Attila: Nem a bíró a hibás, hanem az, aki őt odaküldte

Vágólapra másolva!
2008.09.15. 09:52
Magyar stadionban szokatlan nyíltsággal és őszinteséggel beszélt Révész Attila, a Nyíregyháza klubmenedzsere a Kaposvár elleni, 1–0-ra elveszített találkozóról. Fókuszban a játékvezetők, a bírói hibák – és az általuk kiváltott indulatok. Érdekesség, hogy Király Krisztián játékvezetőnek ez már a második nagy indulatokat kiváltó meccse volt ebben a szezonban.
Király Krisztián (szemben) a szakmai értékelés szerint is gyengén teljesített
Király Krisztián (szemben) a szakmai értékelés szerint is gyengén teljesített
Király Krisztián (szemben) a szakmai értékelés szerint is gyengén teljesített
Király Krisztián (szemben) a szakmai értékelés szerint is gyengén teljesített
A Kaposvár–Nyíregyháza találkozón Király Krisztián játékvezető három piros és hét sárga lapot osztott ki.

„Nem értek egyet a játékvezetőknél tapasztalt nagy fiatalítással – mondta a Nemzeti Sportnak a találkozó után Révész Attila. – Sajnos, egy szerintem buta szabály miatt, negyvenöt éves kor felett be kell fejezniük a bíráskodást, pedig sok rutinos kolléga nyugodtan vezethetne még.”

A nyíregyháziak menedzsere keresetlen őszinteséggel folytatta monológját, mondván: gyenge a magyar futball, de a honi játékvezetés még alacsonyabb színvonalú. Szerinte nem elsősorban a hibát hibára halmozó játékvezető(k) a hibás(ak) ilyenkor, „…hanem az, aki ilyen képességű embereket küld élvonalbeli meccseket vezetni.”

Vágner László, a játékvezetői bizottság elnöke a Nemzeti Sport megkeresésére már szombat este értesült róla, hogy a kaposvári bajnoki mérkőzés enyhén szólva sem volt zökkenőmentes.

„Sajnos a szakmai értékelés szerint is gyengén teljesített a játékvezető, vagyis hasonlóan értékeltük Király Krisztián teljesítményét, mint a tudósítók” – fogalmazott Vágner.

A magyar futballban szokatlan módon Révész Attila nyíltan vállalta véleményét – és igaza is volt: Király Krisztián a szünet után adott egy tizenegyest a Rákóczinak, és az ítéleten még a hazai szurkolók is mosolyogtak (igaz, a büntetőt Zahorecz Krisztián kihagyta), kiállította a nyíregyháziak védőjét, Claudiu Cornaci-ot, majd a kaposvári Grúz Tamást és végül a vendégek védőjét, Yves Mboussit. Claudiu Cornaci kiállításánál a bíró nagy blamázstól menekült meg – éppen a nyíregyházi menedzsernek köszönhetően…

„A labda kigurult az oldalvonalon, és mi jöttünk volna bedobással – mondta az esetről Révész Attila. – Én a következőt mondtam a játékvezetőnek: most követi el a legnagyobb hibát, mert kiállít tőlünk valakit, és mégis mi dobunk?! Tényleg, mondta nekem a bíró, és a sípjába fújt: szabadrúgással jöhet a Kaposvár…”

Érdekesség, hogy Király Krisztiánnak ez már a második „balhés” meccse volt ebben a szezonban, ugyanis a második fordulóban a Zalaegerszeg–Kecskemét (1–0) összecsapáson két vendégjátékost és egy hazai futballistát is kiállított, valamint az ítéleteit élesen kritizáló Tomiszlav Szivicset (a KTE vezetőedzőjét) és segítőjét is a lelátóra küldte.

Lehet, hogy kaposvári ténykedése után ő kerül egy időre a partvonalon túlra…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik