Rajczi Péter szíve továbbra is az Újpestért dobog – lehet, hogy hazaigazol

Vágólapra másolva!
2008.06.14. 15:59
Rajczi Péter csapata, a Pisa kisebb meglepetésre majdnem feljutott az olasz másodosztályból, ám a bajnokság végére némiképp elfogyott a lendület. Az együttes ennek ellenére remekül helyt állt, s a magyar játékossal kapcsolatban a legnagyobb kérdés az, hogy a következő szezonban is a ferde tornyáról híres város együttesét szolgálja, vagy esetleg hazatér...
Rajczi könnyen lehet, hazaigazol
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Rajczi könnyen lehet, hazaigazol
Rajczi könnyen lehet, hazaigazol
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Rajczi könnyen lehet, hazaigazol

„Ahogy az újonccsapatoknál megszokott, mi is azzal vágtunk neki a bajnokságnak, maradjunk bent valahogy, aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy az élmezőnyben vagyunk. Volt időszak, amikor úgy tűnt, az első vagy a második helyen zárva simán feljuthatunk, ám a végére egyszerűen elfogytunk, annyi sérülés sújtott minket, hogy az orvosnak több dolga akadt, mint az edzőnek” – értékelte a csapat szezonját Rajczi Péter, majd saját helyzetével foglalkozott.

Rajczi ugyanis az utolsó fordulókban sérülése miatt egyáltalán nem kapott lehetőséget, míg előtte, hogy úgy mondjuk ,a posztján voltak magasabban jegyzett focisták is a csapatban, így a magyar játékos csak ritkán játszhatott.

„Belső térdszalaghúzódás, ami öthetes kihagyást jelentett. Ha azt mondom, peches vagyok, akkor finoman fogalmazok: amikor egészséges voltam, akkor azért nem játszottam rendszeresen, mert a másik két támadó remekelt, amikor pedig megsérültek, akkor én is kidőltem a sorból. Ebben a szezonban alighanem fordítva voltam bekötve” – tette hozzá az egykori Újpest-játékos.

Rajczi a Nemzeti Sportnak elmondta: rendkívül bizonytalan a helyzet az olasz klubnál. Továbbra is négyhavi fizetésével tartoznak neki, és az sem biztos, hogy az eddigi elnök marad a klubnál. Ez esetben igen nehéz anyagi helyzetbe kerülne a klub.

A kialakult körülmények hatására tehát az sem lenne meglepő, ha a csatár hazaigazolna.

„Van érdeklődés innen is, onnan is, de amíg nem dől el, hogy Olaszországban számítanak-e rám vagy sem, addig felesleges ezzel a kérdéssel foglalkozni. Aligha mondok újat azzal, hogy a szívem a korábbi klubomhoz, azaz Újpestre húz. Egy ilyen év után azonban a játéklehetőség mindennél előbbre való, ott szeretnék futballozni, ahol fontos szerepet szánnak nekem. No meg az sem ártana, ha időben megkapnám a fizetésemet…” – zárta mondandóját Rajczi.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik