Hátrányból fordítva a második meccset is behúzta, és kupagyőztes a Loki!

Vágólapra másolva!
2008.06.04. 20:06
Olyan volt a Debrecen–Honvéd találkozó, mint a karácsony, amelyiken a gyermek előre tudja ajándékát. Az első mérkőzés 7–0-s hajdúsági sikere után a mérkőzés csupán körítésnek tűnt a kupa átadása előtt. Ráadásul – szezon vége lévén – már a mérkőzés előtt is az ünneplésre helyeződött a hangsúly, és a találkozó is a debreceni közönség szája íze szerint alakult. A Debrecen 9–1-es összesítéssel hódította el a 2007–08-s Magyar Kupát.
Sándor Tamás vette át a kupát a döntő után
Fotó: Czagány Balázs
Sándor Tamás vette át a kupát a döntő után
Sándor Tamás vette át a kupát a döntő után
Fotó: Czagány Balázs
Sándor Tamás vette át a kupát a döntő után

Már a kupadöntő visszavágója előtt is az ünneplésé volt a főszerep a debreceni Oláh Gábor utcai sporttelepen. A szervezők köszöntötték a hazaiak NB III-as csapatát, a DVSC-DEAC-ot, amelyik megnyerte bajnokságát, így jövőre a másodosztályban indulhat.

Ott volt a mérkőzésen Dzsudzsák Balázs is, aki az idény felénél igazolt Hollandiába – a Loki szurkolói hatalmas tapssal köszöntötték egykori kedvencüket. Kerekes Zsombornak is kijárt a tenyércsapkodás: a csatár lett az év debreceni labdarúgója, amiért hatalmas kupát vehetett át a csapat vezetőitől.

Az első mérkőzés 7–0-s eredménye az izgalomnak nem tett túl jót, ám a színvonalra pozitívan hatott. Jó iramú, lendületes focit láthatott a közönség. A Debrecen többet birtokolta a labdát, helyzeteket is dolgozott ki, ám a fővárosiak nem játszottak alárendelt szerepet. A Borgulya István irányította piros-feketék elsősorban a kontrajátékra építettek, ami a gyors támadók csapatba állításával jó taktikának bizonyult.

Igaz, a vezetést egy pontrúgás után szerezte meg a vendégcsapat: Filó közeli találata amolyan „becsületgól” ízű volt a múlt szerdai hetes után.

A második félidő elején a Debrecennek volt lehetősége egyenlíteni, ám Herczeg András játékosai a legnagyobb helyzeteket is kihagyták. Kerekes rosszul vette át a labdát, Bogdanovics a kapussal szemben állva hibázott.

Aztán a 74. percben megtört a jég: Czvitkovics már nem hibázott. És ahogy az ilyenkor szokott lenni, nem sokat késett a második találat sem. Két perccel később Leandro lövése után már vezetett a hazai csapat, és nyert is 2–1-re.

A Debrecen nyolcgólos különbséggel, a két meccset 9–1-re nyerve szerezte meg a Magyar Kupát, és emlékezetes kupagyőzelemmel vágott vissza a 2007-es vereségért.

A Loki a Ligakupa és a bajnokság elvesztése után szerezte meg az első számú magyar kupatrófeát. A hajdúsági együttes 2001 (Videoton, 5–2) és 1999 (Tatabánya, 2–1) után harmadszor nyerte meg a Magyar Kupát.

MAGYAR KUPA-DÖNTŐ


Helyszín: Debrecen
Nézőszám: 4 000
Játékvezető: Vad II I.
Asszisztensek: Tóth I., Vígh T.
DVSC-TEVA Bp. Honvéd
12 Balogh J. 8 Borel
22 Bernáth 23 Vincze Z.
13 Bíró P. 66 Filó T.
6 Takács Z. 20 Szmiljanics
3 Szatmári Bojtor
7 Dombi 6 Pomper
30 Kiss Z. 22 Bárányos
4 Leandro 19 Diego
77 Czvitkovics 27 Koós
8 Kerekes 21 Hercegfalvi
10 Bogdanovics 18 Abraham
Klubmenedzser: Vezetőedző:
Herczeg András Borgulya István

Gólszerzők: Czvitkovics (74.), Leandro (76.), ill. Filó (39.)
Cserék: Dombi h. Huszák (46.), Bogdanovics h. Rudolf (65.), Kerekes h. Sándor T. (90.), ill. Koós h. Abass (55.), Hercegfalvi h. Zsolnai (70.)
Sárga lap: Bernáth (54.), Kerekes (85.), ill. Pomper (30.), Bárányos (68.)
Kupagyőztes: a Debrecen 9–1-es összesítéssel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik