Jogerős a Sopron élvonalbeli labdarúgócsapatának licencmegvonása

Vágólapra másolva!
2008.01.28. 17:27
Jogerőre emelkedett az FC Sopron élvonalbeli labdarúgócsapatának licencmegvonása. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapjának tájékoztatása szerint a soproniak írásban megerősítették, hogy a döntést tudomásul veszik, s nem fellebbeznek ellen, így jogerőre emelkedett az elsőfokú licencadó testület január 4-i határozata az indulási jog megvonásáról.
A Sopronnak behavaztak
NS-archív
A Sopronnak behavaztak
A Sopronnak behavaztak
NS-archív
A Sopronnak behavaztak

A sportszervezet NB I-ből való kizárásáról a versenybizottság kezdeményezésére a fegyelmi bizottság jogosult dönteni. Róka Géza, a szövetség versenyszervezési osztályának vezetője elmondta, hogy a hivatalos eljárás már meg is kezdődött, a fegyelmi bizottság talán már keddi ülésén meghozza döntését, ami - mivel a versenykiírás szerint a licenc az élvonalbeli szereplés feltétele - minden bizonnyal a kizárást jelenti – jelent meg az ügy hátterét és jövőbeli folytatását boncolgató hír a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján.

A szabályok értelmében a soproniak eredményeit törlik és a tabella tizenhatodik helyére kerülnek 0 ponttal.

Tavasszal azok a csapatok, amelyek az adott fordulóban a Sopronnal találkoznának, mérkőzés nélkül kapnak három pontot, 3-0-s gólkülönbséggel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik