Megvonta a Fehérvár FC klublicencét az MLSZ érintett testülete

Vágólapra másolva!
2007.11.30. 19:15
A Magyar Labdarúgó Szövetség I. fokú licencadó bizottsága jelentős pénzügyi hiányosságok miatt megvonta a Fehérvár FC klublicencét. Adta hírül az MLSZ hivatalos honlapja, az mlsz.hu internetes oldal. Gertner Zoltán, az MLSZ licenceljárási igazgatója arról számolt be, hogy a döntés konkrét indokairól, s a jogorvoslati lehetőséggel kapcsolatos tudnivalókról hétfőn írásban tájékoztatják a székesfehérvári klubot.
Folytatás, egyelőre nem a pályán
Czerkl Gábor
Folytatás, egyelőre nem a pályán
Folytatás, egyelőre nem a pályán
Czerkl Gábor
Folytatás, egyelőre nem a pályán

A bizottság egyébként pénteki ülésén még áttekintette a stadionok világításával kapcsolatos helyzetet, valamint tudomásul vette a következő szezon ellenőrzési tervét.

A fehérvári együttes őszi szereplését nagyban befolyásolta, egyben beárnyékolta a csapat körüli anyagi bizonytalanság.

A rendezetlen viszonyok a játékosok teljesítményére is kihatással voltak, akik hiába kapták el jól a rajtot, a szezon közepén megtorpantak. Az akkori nyilatkozatok szerint már kezelhetetlenné vált számukra az a tény, hogy a klub folyamatosan tartozik nekik.

Az őszi szezon második felében azonban képesek voltak a játékosok felülemelkedni a nehézségeken, ennek köszönhetően végül a bajnokságban a kilencedik helyen várják a tavaszi folytatást, az első alkalommal kiírt Ligakupát pedig megnyerték.

Tehetetlenségük és kiszolgáltatottságuk azonban végigkísérte szereplésüket: több alkalommal is felvetődött ugyan, hogy nem állnak ki tüntetésül a rendezetlen tartozások miatt, erre azonban nem került sor.

Egyedül Dvéri Zsoltnak, a csapat volt válogatott irányítójának lett elege teljesen a kilátástalan helyzetből: a középpályás már el sem utazott a Ligakupa-döntő miskolci visszavágójára. Ja, neki van már tapasztalata, hasonló okok - lásd tartozások - miatt egyszer már szögre akasztotta a cipőjét…

A Fehérvár pénteken még lejátszotta Ligakupa mérkőzését a Paks ellen és vesztett 3-1-re hazai pályán vendégként, de a folytatást megkérdőjelezi a mostani döntés.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik