Ligakupa, C csoport: a DVSC első lett, esély a Diósgyőr előtt

Vágólapra másolva!
2007.10.10. 20:30
A bajnok Debrecen együttese végzett az élen a labdarúgó Ligakupa C csoportjában, miután a 6., záró fordulóban idegenben 2-0-ra legyőzte a Nyíregyházát. A két együttes ezzel helyet cserélt a tabellán, és a szabolcsiak még akár ki is eshetnek, ha a Diósgyőr a 18 órakor kezdődő mérkőzésén legyőzi a Vasast.
A két debreceni gólszerző, Ibrahima Sidibe (balra) és Dorge Kouemaha
A két debreceni gólszerző, Ibrahima Sidibe (balra) és Dorge Kouemaha
A két debreceni gólszerző, Ibrahima Sidibe (balra) és Dorge Kouemaha
A két debreceni gólszerző, Ibrahima Sidibe (balra) és Dorge Kouemaha

Mind a Spartacus, mind a DVSC-TEVA erős összeállításban futott ki a pályára a csoportkör utolsó játéknapján, ami jelezte, hogy mindkettőnek fontos a továbbjutás.

A szenegáli Ibrahima Sidibe már a 6. percben megszerezte a vezetést a vendég Lokinak, majd a második játékrész 29. percében a csereként beállt Dorge Kouemaha beállította a 2-0-s végeredményt.

A Debrecen szervezettebb, fegyelmezettebb játékával megérdemelten győzött, és jutott tovább a legjobb nyolc mezőnyébe.

A másik továbbjutó kilétére este 8 óra előtt derül fény, amikor véget ér Miskolcon a Diósgyőr–Vasas öszecsapás. A borsodiak kizárólag akkor érhetnek oda a második helyre, ha legyőzik a fővárosi piros-kékeket.

LABDARÚGÁS, LIGAKUPA, 6. FORDULÓ:

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS – DVSC-TEVA 0–2 (0–1)
Nyíregyháza, 2500 néző. Vezette: Szabó Zs. (Kispál R., Agócs J.)
NYÍREGYHÁZA: Lazareanu – Perényi, Bagoly, Zaleh, Cornaci – Minczér, Hegedűs, Vukadinovics, Miskolczi (Sava, 57.) – George (Lippai, 67.), Szilágyi N. (Moldovan, 57.). Vezetőedző: Tajti József
DVSC: Csernyánszky – Bernáth, Komlósi, Mészáros, Szűcs I. – Dombi, Kiss Z., Vukmir, Sidibe – Sztojkov (Kouemaha, 34.), Kerekes Zs. (Czvitkovics, 62.). Vezetőedző: Miroslav Beránek
Gólszerző: Sidibe (6.), Kouemaha (74.)
Kiállítva: Komlósi (49.) (megütötte Szilágyit), Bagoly (87., lerántotta Kouemahát)
Jó: Minczér, ill. Kouemaha, Mészáros, Kiss Z.

MESTERMÉRLEG
Révész Attila menedzser: – Sajnos ma elég tompán futballoztunk, a Debrecen rendkívül szervezetten játszott, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
Miroslav Beránek: – Egyértelmű célunk volt a győzelem, hiszen csak így juthattunk tovább csoportunkból. Úgy érzem, a játékosaim maradéktalanul végrehajtották utasításaimat, és megérdemelt győzelmet szereztünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik