Az eltiltás után visszatérő Tököli Attila gólja három pontot ért

Vágólapra másolva!
2007.09.29. 18:07
A Paksi FC 0-1-ről fordítva 2-1-re legyőzte az FC Fehérvárt a labdarúgó Soproni Liga 10. fordulójában. A győztes találat Tököli Attila nevéhez fűződött.
Tököli Attila győztes góllal tért vissza
NS-archív (Czagány Balázs)
Tököli Attila győztes góllal tért vissza
Tököli Attila győztes góllal tért vissza
NS-archív (Czagány Balázs)
Tököli Attila győztes góllal tért vissza

SOPRONI LIGA, 10. FORDULÓ

Helyszín: Paks
Nézőszám:1000
Játékvezető: Bognár T.
Asszisztensek: Farkas B., Tompos Z.
PAKS FEHÉRVÁR
1 Kovács A. 12 Sebők Zs.
2 Molnár Z. 13 Kocsis G.
73 Éger 3 Fehér Zs.
3 Salamon 33 Horváth G.
14 Hanák 29 Mohl
16 Heffler 7 Simek
6 Zováth 10 Dvéri
49 Horváth S. 14 Farkas B.
20 Buzás 22 Nagy D.
10 Tököli 9 Sitku
8 Márkus 18 Csobánki
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gellei Imre Marijan Vlak
Gólszerző:Éger (45., öngól), Buzás (47., 11-esből), Tököli (91.)
Csere:Heffler helyett 18 Balaskó (56.), Sitku helyett Dajic (63.), Buzás helyett 9 Csehi (65.), Dvéri helyett 20 Bozsics (67.), Márkus helyett 10 Kiss T. (75.), Simek helyett 4 Disztl D. (84.)

A veszélyes zónában lévő hazai csapat kispadján most mutatkozott be a Lengyel Ferencet váltó Gellei Imre, aki már számíthatott korábbi ferencvárosi csatárára, az öt meccses eltiltás után visszatérő Tököli Attilára. A támadóra nagy szükség is volt, hiszen a nyáron alaposan megerősített paksi gárda eddig alaposan elmaradt a várakozásoktól, mindenképpen pontot, pontokat kellett szereznie.

Némi meglepetésre a vendégek kezdtek jobban, többször is megcélozták a hazai kaput, de ekkor még eredménytelenül. A paksi lehetőségekre sem kellett sokat várni, így jó iramú, kiegyenlített találkozót láthatott a publikum.

Az első félidő közepétől sárga lapok színesítették a játékot, majd ismét a futballé lett a főszerep. A hajráig azonban nem látott gólt a közönség, de a lefújás előtt váratlanul vezetést szerzett a Fehérvár. Horváth G. beadását Éger juttatta a hálóba, így a szünetre nehéz helyzetben mentek a vendéglátók.

A fordulás után azonban gyorsan egyenlített a Gellei-csapat: Buzás magabiztosan értékesítette a Heffler fellökése után megítélt büntetőt.

A gól után némileg esett a színvonal, az első negyedóra végén Csobánki fejese azonban ismét vezetéshez juttathatta volna a Fehérvárt. Zováth azonban bravúrral mentett, majd a két edző cserékkel igyekezett frissíteni a hajrára.

Az utolsó pillanatokban már úgy tűnt, marad az 1-1-es döntetlen, amikor Kiss remek szélsőjátéka, majd Tököli jó megmozdulása paksi sikert eredményezett. A korábbi ferencvárosi kedvenc nyolc méterről talált a kapuba, Sebők már csak beleütni tudott a labdába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik