Minimális erőfeszítés is elég volt a győzelemhez a kispestiek részéről

Vágólapra másolva!
2007.07.29. 20:27
A csereként beállt Benjamin góljával nyert Sopronban a Budapest Honvéd a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalának második fordulójában. A meglehetősen gyenge színvonalú vasárnap délutáni mérkőzésen Benjamin a hatvanhetedik percben szerezte meg csapatának a győztes találatot.
A játék kevés, a küzdelem nagy volt
A játék kevés, a küzdelem nagy volt
A játék kevés, a küzdelem nagy volt
A játék kevés, a küzdelem nagy volt

Farkas fejese a rendes játékidő hosszabbításának utolsó percében a bal kapufa mellett pattogott el, így egyenlítenie nem sikerült a Sopronnak. A Honvéd megnyerte második mérkőzését is a bajnokságban.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, a kapuk kölcsönösen nem, vagy alig forogtak veszélyben. Az UEFA-kupa visszavágóra készülődő Honvéd a mérkőzés elején aktívabban futballozott, ám a Sopron a tizedik perc végére felvette a vendégek álltal diktált (nem túl erős) iramot.

Az első említésre méltó momentumra a tizenötödik perc végéig kellett várni, ekkor egy szép Bárányos-Hercegfalvi-Abraham háromszöget követően a színes bőrű csatár kísérelte meg a gólszerzést. A gyönyörűen kivitelezett mozdulatot követően azonban a labda elkerülte a soproni kaput.

A minden elképzelést nélkülöző játékba Pintér csepegtetett némi izgalmat. A 30. percben a középpályás távoli, sistergős lökete a keresztlécen csattant, felébresztve ezzel az időközben esetlegesen elszenderülő szurkolókat.

A kevés kreativitást és látványos megmozdulást hozó félidőnek aztán Kassi Viktor vetett véget, amikor alig félperces hosszabbítást követően lefújta az első játékrészt. A hármas sípszó sokak számára megnyugvást hozott, az optimisták pedig bizakodtak: a szünetben a mesterek fel tudják tüzelni játékosaikat - végül ez kismértékben sikerült is.

Sira remek egyéni alakítást követően az 50. percben tesztelte Tóthot, a kispesti kapus azonban a helyén volt, és hárította a soproni csatár tizenhét méteres lövését. Aki azonban végre látványos, szemetgyönyörködtető futballra számított, annak nagyot kellett csalódnia!

A továbbra is "futballmentes" mérkőzésen a Honvéd végül talált egy gólt: a csereként beállt Benjamin egy bal oldali szabadrúgást követően passzolt a kapuba, beállítva ezzel az 1-0-s végeredményt.

A mérkőzés végén jó magyar szokás szerint a játékosok a gólok helyett a sárga lapokat kezdték el termelni, mindkét oldalon felesleges szabálytalanságokkal gondoskodtak arról, hogy a kilátogató futballszerető közönség legalább némi vérnyomás-emelkedést kapjon egy magyar bajnokitól.

MAGYAR LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

Helyszín: Sopron
Nézőszám: 4000
Játékvezető: Kassai V.
Asszisztensek: Erős G., Deutsch Sz.
A KEZDŐCSAPATOK:
FC SOPRON BUDAPEST HONVÉD
Varga Z. Tóth I.
Farkas A. Schindler
Sifter Pomper
Dlusztus Szmiljanics
Ködöböcz Vincze Z.
Csontos Dobos
Fehér Z. Genito
Pintér Z. Bárányos
Dancs Ivancsics
Gyömbér Hercegfalvi
Sira Abraham
Edző: Vezetőedző:
Détári Lajos Supka Attila
Gólszerző(k): Benjamin (67.)
Csere: Dancs helyett Freud (28.), Csontos helyett Birtalan (szünetben), Gyömbér helyett Hullám (72.) ill. Abraham és Dobos helyett Palásthy és Koós (szünetben), Pomper helyett Benjamin (59.)
Sárga lap: Ködöböcz (28.), Gyömbér (57.), Dlusztus (70.), Fehér (74.), Pintér (84.), Sira (88.) ill. Hercegfalvi (18.), Schindler (27.), Palásthy (63.), Vincze (74.), Tóth I. (82.), Benjamin (93.)
---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik