Dámosy: Átvilágítás lesz, túlélési terv készül

Vágólapra másolva!
2006.09.27. 13:43
A Ferencváros frissen megválasztott elnöke, Dámosy Zsolt a közgyűlés után sajtótájékoztatót tartott, ahol az elkövetkezendő hónapok terveit mondta el. Közölte: beszélni akar azokkal, akik pénzt ígértek a klubnak, így Bácsalmási Ottóval, Jakabházy Lászlóval és Rácz Gáborral. Bácsalmási máris közölte: korábbi ígéretei már nem aktuálisak.
Dámosy Zsolt tudja nehéz feladatra vállalkozott
Dámosy Zsolt tudja nehéz feladatra vállalkozott
Dámosy Zsolt tudja nehéz feladatra vállalkozott
Dámosy Zsolt tudja nehéz feladatra vállalkozott

Dámosy megígérte, hogy a klubnál teljes gazdasági átvilágítást kezdenek el, amelyet egy független könyvvizsgáló cég fog elvégezni.

Elődjét, Ináncsy Miklóst nem szeretette volna bírálni, azt azonban hozzátette, hogy Furulyás János elnöki korszaka idején számos, bántóan hozzá nem értő döntés születtek.

„Támogatok minden új ötletet a szakosztályoktól, amelyek megoldást jelenthetnek a pénzügyi problémák megoldására. Bárki megkereshet, nem zárkózok el az együttműködéstől. Azokat a szakosztályokat is megkeresem, amelyek képviselői most nem kerültek az elnökségbe – mondta Dámosy. - Mindenképpen szeretnék beszélni azokkal is akik az utóbbi időben pénzügyi támogatást ígértek a klubnak. Gondolok itt Bácsalmási Ottóra, Jakabházy Lászlóra és Rácz Gáborra.”

Az elnök elmondta, hogy a tárgyalások során csak és kizárólag a Ferencváros érdekeit helyezi előtérbe, és ebben és az irányításban is a segítője lesz Kovács István.

A FERENCVÁROS ADÓSSÁGÁNAK SZERKEZETE:

ÖSSZESEN: 800 millió Ft
OTP-hitel: 238 millió Ft
Más forrásokból felvett hitel: 80 millió Ft
Ki nem fizetett utazási, benzin-, szállás-, étkezési számlák: 47 millió Ft
A játékosok és a szakmai stáb egy havi munkabére: 8 millió Ft
A bajnoki címért és a kupagyőzelemért járó prémiumok: 70 millió Ft
A kisegítő személyzet és az utánpótlásedzők 5 havi bére: 7 millió Ft
A klub többi szakosztályának összevont tartozása: 350 millió Ft
"Nincs olyan feladata az üzleti érdekeltségben, amely napi elfoglaltságot jelent. Most egy korábban megszervezett út miatt külföldön tartózkodik, de a jövőben rengeteg időt szán a Ferencvárosra" - jegyezte meg a klub új első számú vezetője.

Dámosy Zsolt a labdarúgó-szakosztályt működtető zrt. közeljövőjéről, a lehetőségekről is beszélt.

„A helyzet jelenleg nem túl kedvező a leendő befektetők számára, de azon dolgozunk, hogy ezen változtassunk – folytatta Dámosy, aki emellett megígérte, hogy az összes szabadidejét ennek rendeli alá. – A következő napokban megvizsgálom azokat a lehetőségeket, amelyek a labdarúgó-zrt. helyzetének javítását segítik. Január 31-éig, a mandátumunk lejártáig az átvilágítást mindenképpen be kell fejeznünk, és készítenünk kell egy túlélési tervet, és el kell készíteni a klub új alapszabályának tervezetét is.”

Bácsalmási Ottó a sajtótájékoztatót követően elmondta: korábbi ígéretei most már nem aktuálisak, vagyis egyelőre nem "hoz" 800 millió forintot a zöld-fehér klubnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik