H. Á.
2022.04.29 18:02 Frissítve: 2022.04.29 18:36

Sportrádió: miért ne ismételhetné meg a Sopron az Euroliga-győzelmet?

A Sopron Basket Euroliga-győztes és magyar bajnok női kosárlabdacsapatának másodedzője, videoelemzője és a vezetőedző, Gáspár Dávid asszisztense, Laczka Miklós volt a Sportrádió Hazafutás című műsorában Lantos Gábor vendége, ahol többek között arról is beszélt, hogy milyen jelentősége van a videós felkészülésnek, elemzésnek a mérkőzések előtt, és arra is kitért, hogy milyen érzéseket élt át a csapat kispadján az Euroliga döntője előtt, alatt és után az isztambuli Ülker Arénában.

 

Laczka Miklósnak (jobbról az első) nagy élményt jelentett az Euroliga final fourja (Fotó: Tóth Zsombor/Sopron Basket)

„A mérkőzés előtti hangulatot én nagyon élveztem. Abba gondoltam bele, amikor körbenéztem az arénában és elkezdett fütyülni az a rengeteg ember, hogy milyen szerencsések is vagyunk, mert női kosárlabdában, magyar kosárlabdában nem sokan élhetik át azt, hogy ilyen közegben játszhatnak. Körbenéztem, mosolyogtam és az járt a fejemben, hogy mekkora dolog lenne már itt nyerni?! Szóval, hogy ha van egy ilyen lehetőségünk, akkor azért meg kell tenni mindent. Meccs közben viszont már nem foglalkoztam ezzel a gondolattal, ilyenkor inkább igyekszem elhessegetni ezeket magamtól” – árulta el a kulisszatitkokat a soproni edzői stáb mindenese.

Laczka arról is szót ejtett, hogy megismételhető-e a soproni Euroliga-győzelem.

„Látni kell, hogy azért mi a mezőnyt még nem ismerjük. És nagyon sok külső tényező közrejátszhat abban, hogy mennyire megismételhető a sikerünk. Ez attól is függ, hogy hogyan alakul például az orosz helyzet, vagy miképpen reagálnak a török klubok arra, hogy most légióskorlátozást vezetnek be náluk. Mi a magunk részéről mindent megteszünk, hogy a lehető legjobbak legyünk, és hogy ha most összejöhetett, akkor miért ne jöhetne össze máskor is? Nem tudom, hogy mennyi rá az esély, de talán van” – fogalmazott Laczka Miklós.

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.

2022.10.14 00:14:18

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ez mindenképpen jó a magyar kosárlabdasportnak.

2022.10.03 20:53:27

Kosárlabda nemzetisport.hu

A vb-győztes és NBA-bajnok olasz mester akkor is csúcsra vezette a La Roját, amikor senki sem várta.

2022.09.13 14:52:24

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.