CS. B. 2022.04.17 10:49 Frissítve: 2022.04.17 11:39

Sportrádió: Határ Bernadettnek előbb be kellett volna futnia – Németh Ágnes

A 367-szeres válogatott, négyszeres Eb-bronzérmes, Ronchetti-kupa-győztes excenter, Németh Ágnes és az MTK Budapest kosárlabda-szakosztályának vezetője, a korábbi 145-szörös válogatott játékos, Nagy Dorottya volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. A két kiválóság a Sopron Basket Euroliga-sikeréről, valamint közös játékosmúltjukról is beszélgetett Balogh Balázzsal, a Sportrádió műsorvezetőjével.

 

A beszélgetés elején a Sopron egyik legjobbja, Határ Bernadett került szóba: poszttársa, a korábbi kiválóság Németh Ágnes is méltatta a center teljesítményét.

 
Villámgyorsan kell a segítség Németh Ágnesnek – Szalay Ferenc
Évi 300 ezer forintos jövedelem mellett küzd a rákkal Németh Ágnes
Németh Ágnes a sportág halhatatlanjai között

„Sokkal előbb jó játékosnak kellett volna lennie, de sokáig nem játszatták. Remekül játszik, gyors, az ellenfelei nem nagyon tudnak érvényesülni mellette – mondta Németh Ágnes, aki felidézte a BSE-vel 1983-ban megnyert Ronchetti-kupát, a mostani Európa-kupa elődjét. – Itthon el sem akarták hinni, hogy kétszeres hosszabbítás után két ponttal legyőztük a Szpartak Moszkvát, amely akkoriban egyeduralkodó volt Európában.” 

A Sportrádió vendégeinek van közös játékosmúltja, hiszen egyszerre játszottak a BSE-ben, és Nagy Dorottya elmesélte, hogy az egyik alapozás végén Németh behívta őt és csapattársaikat a gyúrószobába, s megosztotta velük a nagy hírt: gyermeket vár – ez okból az excenternek ki is kellett hagynia egy kis időt.   

„Szerintem Ági azt várta, hogy egyből a nyakába ugrunk, de kicsit ledöbbentünk. Utána persze örültünk, és gratuláltunk neki, de én azért is váltottam csapatot, hogy vele játszhassak.”   

A TELJES BESZÉLGETÉS

2022.12.29 23:09:09

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Most sokkal nagyobb szükség van példaképekre, mint korábban bármikor. A Fegyvernekyvel, Ocskayval kapcsolatban említett tulajdonságok egyre kevésbé tűnnek fontosnak, mindent átsző az üzlet, a rossz értelemben vett karrierizmus, a csillogó, álságos és felületes világ.

2022.12.27 23:37:35

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A nemzetközi mezőnyben mindenki elismeri őt.

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.