Sportrádió: Határ Bernadettnek előbb be kellett volna futnia – Németh Ágnes

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.17. 10:49
A 367-szeres válogatott, négyszeres Eb-bronzérmes, Ronchetti-kupa-győztes excenter, Németh Ágnes és az MTK Budapest kosárlabda-szakosztályának vezetője, a korábbi 145-szörös válogatott játékos, Nagy Dorottya volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. A két kiválóság a Sopron Basket Euroliga-sikeréről, valamint közös játékosmúltjukról is beszélgetett Balogh Balázzsal, a Sportrádió műsorvezetőjével.

A beszélgetés elején a Sopron egyik legjobbja, Határ Bernadett került szóba: poszttársa, a korábbi kiválóság Németh Ágnes is méltatta a center teljesítményét.

„Sokkal előbb jó játékosnak kellett volna lennie, de sokáig nem játszatták. Remekül játszik, gyors, az ellenfelei nem nagyon tudnak érvényesülni mellette – mondta Németh Ágnes, aki felidézte a BSE-vel 1983-ban megnyert Ronchetti-kupát, a mostani Európa-kupa elődjét. – Itthon el sem akarták hinni, hogy kétszeres hosszabbítás után két ponttal legyőztük a Szpartak Moszkvát, amely akkoriban egyeduralkodó volt Európában.”

A Sportrádió vendégeinek van közös játékosmúltja, hiszen egyszerre játszottak a BSE-ben, és Nagy Dorottya elmesélte, hogy az egyik alapozás végén Németh behívta őt és csapattársaikat a gyúrószobába, s megosztotta velük a nagy hírt: gyermeket vár – ez okból az excenternek ki is kellett hagynia egy kis időt.

„Szerintem Ági azt várta, hogy egyből a nyakába ugrunk, de kicsit ledöbbentünk. Utána persze örültünk, és gratuláltunk neki, de én azért is váltottam csapatot, hogy vele játszhassak.”

A TELJES BESZÉLGETÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik