R. P. 2022.04.11 22:30 Frissítve: 2022.04.11 22:36

Sportrádió: „A Sopron sikerében mindenki benne van”

Ahogy arról beszámoltunk, a Sopron Basket első magyar csapatként megnyerte a női kosárlabda Euroligát. A Sportrádiónak a korábban Sopronban is játszó magyar bajnok Székely-Horváth Zsuzsanna értékelte a látottakat Szujó Zoltán vendégeként.

Elképesztő boldogság (Fotó: FIBA)

 

„A Sopron extra dolgokat tudott magából kihozni, koncentráltan, összeszedetten játszott. Szívmelengető, hogy én is ott játszottam tíz évet. Nagyon örülök.”

 
A csodálatos Sopron Basket megadta a módját az ünneplésnek
Jelena Brooksnak Sopron az otthona
Szenzáció! Euroliga-győztes a Sopron Basket – végig vezetve nyert Isztambulban a Fener ellen

„Sopronban a szurkolók és az egész közeg él-hal ezért a sportért. A játékosok olyan szeretet kapnak a szurkolóktól, amilyent máshonnan egy sportoló nem kap meg. Nagy szerepük van ebben a sikerben.”

„Benne volt a levegőben hogy ezt behúzzák, de ezért tenni kellett, mert a Fenerbahce kerete nagyon erős. Úgy éreztem, hogy a Fener játékosai azt gondolták, hogy majd valaki közülük megrázza magát, és ledolgozzák azt a tízpontos hátrányt. De nem volt ilyen játékos. Nem tudtak mit kezdeni a soproni védekezéssel. Ez volt a siker kulcsa.”

„Ebben a sikerben mindenki benne van, a bírók, a játékosok, a szurkolók. A fiatalok felfigyelnek erre, sokkal több gyermeket tud bevonzani. Emellett a Sopron nagyban hozzájárul, hogy az összes többi csapat fejlődik, erősödik.”

A teljes interjú


 

2022.12.29 23:09:09

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Most sokkal nagyobb szükség van példaképekre, mint korábban bármikor. A Fegyvernekyvel, Ocskayval kapcsolatban említett tulajdonságok egyre kevésbé tűnnek fontosnak, mindent átsző az üzlet, a rossz értelemben vett karrierizmus, a csillogó, álságos és felületes világ.

2022.12.27 23:37:35

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A nemzetközi mezőnyben mindenki elismeri őt.

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.