B. Á. 2021.10.14 09:11 Frissítve: 2021.10.14 11:33

Női kosár: válogatott meghívóban reménykedik a Sopron szupertehetsége

A spanyol kupagyőztes után a lengyel bajnoknak is 15 pontot dobott a Sopron női kosárlabdacsapatának 20 éves játékosa, Varga Alíz, aki érzi a bizalmat a csapattársai részéről.

Varga Alíz nagyszerű formában kezdte az idényt (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A fiatal játékos őszintén elárulta, őt is meglepte a teljesítménye.

„Nem gondoltam volna, hogy az első két Euroliga-meccsen így megy a játék – mondta Varga Alíz az Origónak. – Már az is meglepő volt nekem, hogy mennyi játékpercet kaptam az edzőmtől, az meg különösen, hogy mindkét meccsen a kezdőcsapat tagja lehettem. Ez számomra hihetetlen nagy boldogsággal ér fel.”

Vargát 17 évesen kereste meg a Sopron, ám egy pillanatig sem gondolkodott azon, hogy elfogadja-e az ajánlatot.

„Rólam azt kell tudni, hogy egészen kicsi korom óta néztem a Sopront. A tévében szinte minden meccsüket, de ha adódott lehetőség, akkor el is mentem egy-egy mérkőzésükre. Nekem gyerekkori álmom vált azzal valóra, hogy leigazolt a Sopron. A családomnak biztosan nehezebb volt, de mindenben támogattak, főleg az első időszakban, amikor tényleg nehéz volt ezt a váltást feldolgozni.”

A magyar válogatott novemberben Spanyolország és Izland ellen vív Európa-bajnoki selejtezőt. De Varga Alíz is ott lesz a csapatban?

„Nem tudom, hogy Székely Norbert kapitány meghív, de erről még semmit sem tudok. Így csak reménykedem abban, hogy részt tudok majd venni ezeken a meccseken is. A felnőttválogatottban idén nyáron a csapat görögországi felkészülési meccsein már játszottam. Azt a túrát nagyon élveztem, óriási dolog volt a nemzeti csapatban játszani.”

S vajon mit hoz a jövő?

„A határ a csillagos ég. Most még nagyon messze vagyok attól, amire igazán képes vagyok. Nyilván ezért dolgozom minden nap, hogy fejlődjek. Nekem nagyon tetszik az a szakmai munka, ami Sopronban zajlik. Éppen ezért nem gondolkodom semmilyen külföldi igazolásban. Nagyon bízom abban, hogy a Sopron is számít rám, éppen ezért ebben a városban szeretnék még nagyon hosszú ideig játszani.”

2021.10.11 17:13:43

Kosárlabda nemzetisport.hu

Régen volt ilyen nehéz és összetett időszak a kosárszövetség munkatársainak életében.

2021.10.11 16:55:11

Kosárlabda nemzetisport.hu

Eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

2021.09.27 20:50:14

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak, aki nem követi a sportág honi történéseit, talán ezért is lehet meglepő, hogy a Falco jelenleg csupán két idegenlégióst alkalmaz. Szombathelyen úgy próbálnak sikeresek lenni itthon és a nemzetközi porondon egyaránt, hogy a lehető legtöbb magyar válogatott játékost igyekeznek szerződtetni.