Női kosár: sztárjátékost szerződtetett a Szekszárd

Vágólapra másolva!
2021.02.19. 08:00
null
Az idény végéig a Szekszárdot erősíti az amerikai magasbedobó, DeWanna Bonner (Fotó: Getty Images)
A tolnai klub bejelentette, hogy az idény végéig sorait erősíti az amerikai magasbedobó, DeWanna Bonner, akinek húga, Erica McCall szintén a KSC-nél szerepel.

Szenzációs bejelentést tett a női NB I harmadik helyén tanyázó Atomerőmű KSC Szekszárd. A tolnaiak az idény végéig érvényes szerződést kötöttek az amerikai DeWanna Bonnerrel. A 33 éves magasbedobó kétszeres WNBA-bajnok, háromszoros All Star-kiválasztott, a tavalyi évben bekerült a női NBA második legerősebb ötösébe a Connecticut Sun tagjaként.

Igazi nagymenőről van szó, akivel szeretne minél tovább menetelni az Európa-kupában a Szekszárd, s ha ezzel nem is ér fel a Sopron Basket közelébe a magyar élvonalban, igyekszik annál jobban megszorítani, mint tette szerdán.

Külön érdekesség, hogy Bonner húga a szintén (2017 óta) a KSC-t erősítő Erica McCall, aki ugyanazon a napon született, mint ő, csak éppen nyolc évvel később.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen kaliberű játékost láthatunk majd játszani Szekszárdon, illetve Magyarországon. Már korábban is felvetődött, hogy lehetőségünk lenne őt leigazolni, nyilván elsősorban hűséges amerikai centerünk, Erica McCall személye kapcsán. Most újra alkalom kínálkozott DeWanna szerződtetésére, és ezért a nőveremmel, Noémival úgy döntöttünk, hogy élünk ezzel az eséllyel. Az igazolás létrejöttéhez ezúton is szeretnénk külön köszönetet mondani Tarr Jánosnak, a Tarr Kft. ügyvezető igazgatójának és további szponzorainknak” – közölte Szabó Gergő, a szekszárdiak klubigazgatója.

„Leginkább azért választottam a Szekszárdot, mert itt játszik a húgom. De figyelve a csapat játékát, keménynek tűnnek a lányok, és úgy festenek, mint akik jól érzik magukat a pályán, ez fontos nekem. Bármelyik sorozatban is szerepelünk, versenyben leszünk a trófeáért! Izgatott vagyok, hogy Magyarországra szerződhetek, és megismerhetek mindenkit. A Szekszárd remek klub kiváló edzővel, tehát remélhetőleg küzdhetünk a bajnoki címért” – közölte a rutinos kosárlabdázó, aki biztosan nagy segítségére lesz Djokics Zseljko együttesének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik