Női kosár Euroliga: kitűnőre vizsgázott a Sopron a FIBA-nál

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.28. 10:27
A Sopron Basket maximális osztályzatot kapott a Nemzetközi Kosárlabda-szövetségtől (FIBA), miután veretlenül zárta a női Euroliga csoportkörét.

A hazai és bourges-i buboréktornákon mind a hat mérkőzésén nyertes magyar bajnok a múlt héten a D-csoport győzteseként lépett tovább a negyeddöntőbe. Gáspár Dávid együttesén kívül a 16 csapatos mezőnyből csak a szintén százszázalékos spanyol Salamanca kapott „csillagos ötöst” a FIBA szakírójától.

„Abszolút briliáns. A Sopron megérdemelten kapja meg a legjobb érdemjegyet, Jelena Brooks és Gabby Williams óriási hatással volt a csapat játékára. Le a kalappal Gáspár Dávid és tanítványai előtt, nagyszerű menetelésen vannak túl, amely tovább folytatódhat, mivel az utóbbi négy évben már a harmadik final four-részvételükre hajtanak” – írta Paul Nielsen.

A soproniak – akik legutóbb tavaly februárban, az olasz Schio ellen veszítettek mérkőzést, akkor is a „zöldasztalnál” – az oda-visszavágó rendszerű negyeddöntőben a francia Lyonnal csatáznak majd a négyes döntőbe jutásért. Mindkét meccset egy helyen, buborékban rendezik, a helyszín egyelőre nem ismert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik