Kosár: az Albát dobogóra, a válogatottat Eb-re várja Vojvoda

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.14. 18:52
null
Az Albát dobogóra várja Vojvoda (Fotó: Prémium Média & Sport Management)
Vojvoda Dávid, a magyar válogatott bedobója fél évvel a hazatérése után sem gondolta meg magát: már nem vágyik külföldi karrierre. Az Alba Fehérvár 30 esztendős játékosa úgy érzi, ősszel még nem érte el a csúcsformáját, ám napról napra egyre jobb teljesítményre képes. Hozzátette, elég erősnek tartja az Albát ahhoz, hogy a dobogón végezzen az idényben. Abban pedig nagyon reménykedik, hogy a magyar válogatott sikerrel veszi a februárra halasztott négy Európa-bajnoki selejtezőjét, így pedig 2017 után ismét Eb-n szerepelhet az együttessel.

 

„Külföldről nyilván rossz szájízzel jöttem haza, de abszolút nem hirtelen felindulásból mondtam, amit mondtam. Több hónap elteltével sem gondolom másként” – felelte a Prémium Média & Sport Management érdeklődésére Vojvoda Dávid, az Alba Fehérvár kosárlabdázója a felvetésre, gondolkodik-e még a légióséletben. 2020 tavaszán – a koronavírus-járvány kitörése után nem sokkal – tért haza az olasz Reggiana együttesétől, és akkor úgy fogalmazott, nem is szeretne többé visszatérni külföldre.

A háromszoros magyar bajnok nyáron az Alba Fehérvárral állapodott meg és hároméves szerződést kötött a klubbal. Ősszel nyolc hónapnyi kihagyás után játszott ismét tétmeccseket.

„A családdal nagyon jól érezzük magunkat Székesfehérváron, elég hamar sikerült megismerni a várost, és bár a járványhelyzet nem könnyítette meg, már a kedvenc helyeinket is megtaláltuk. Ami a játékot illeti, nagyon jól érzem magam a pályán. Úgy érzem, zökkenőmentes volt a visszatérésem a kihagyás után. A csúcsformámat még nem értem el, de napról napra jobb leszek.”

Az Alba az egyik legkevesebb lejátszott mérkőzésszámmal, tizennégy találkozóval a háta mögött, tíz győzelemmel és négy vereséggel a élmezőnyben áll.

„Nagyon jó kis csapat jött össze, ráadásul a körülöttünk dolgozó szakemberek is nagyszerű munkát végeznek. Úgy érzem, jól sikerültek a nyári igazolások. Mindenképpen szeretnénk visszakerülni a bajnokság élmezőnyébe. A sok új játékos miatt viszont időbe telik, hogy összecsiszolódjunk. Ezzel együtt képesnek tartom magunkat arra, hogy a bajnokság első három helyének valamelyikén végezzünk.

„Az egész világ életet befolyásolja ez a vírus, ez alól a kosárlabda sem kivétel. Nyilván korábban nem mindig tudtunk meccseket játszani, mert bennünket is elért ez a járvány. Rengeteg mérkőzés maradt el a bajnokság kezdetekor, ám jó ideje szerda-szombat ritmusban pótoljuk a halasztottakat. Remélem minden visszakerül a régi kerékvágásba.” – tekintett előre a tavaszi idényre.

Ám nemcsak bajnokik, válogatott mérkőzések is elmaradtak a pandémia miatt. Ugyan a november végére, Szlovéniába tervezett Európa-bajnoki selejtezőket nem tudta lejátszani a magyar válogatott, Vojvoda Dávid egyáltalán nem érez nyomást se magán, se a csapaton. A Szlovénia és Ausztria elleni találkozókat februárban pótolják, így a válogatottra négy meccs vár majd sorozatban.

„Egyik válogatott sincs könnyű helyzetben, mert valószínű mindenhol voltak, vannak megbetegedések. A magyar válogatott egy bő húsz fős kerettel dolgozik, reméljük, minél többen egészségesek tudunk lenni. Mindenkinek új dolog lett volna a szlovéniai buborék, nagyon reméltem, hogy két jó meccset tudunk játszani és léphetünk egy nagyot az Európa-bajnoki részvétel felé. Februárban lehetőségünk lesz mindezt ténylegesen megtenni.”

„A válogatottnál soha nem éreztük a nyomást, minden mérkőzésen próbáljuk kihozni magunkból a maximumot, és ez ezen a négy mérkőzésen is így lesz, és ha igazi nagybetűs csapatként fogunk tudni játszani ahogy eddig is, akkor biztos vagyok benne, hogy jövőben is szép eredményeket fogunk elérni” – tette hozzá az Alba válogatott kosárlabdázója, aki végezetül egy kis játékba is belement, és elárulta, úgy képzeli, öt év múlva is aktív játékos lesz még, és bár azt nem tudja, hol fog játszani, szeretné kitölteni a Székesfehérváron kötött hároméves szerződését. Reményei szerint pedig még egy babával bővül családja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik