Kosár Eb: a spanyolok ezúttal sem maradtak érem nélkül

Vágólapra másolva!
2017.09.17. 17:53
null
Pau Gasol nem hagyta, hogy barátja érem nélkül vonuljon vissza (Fotó: AFP)
A férfi kosárlabda Európa-bajnokság harmadik helyéről döntő összecsapásán a címvédő spanyol válogatott 93–85-re megverte Oroszországot.

 

Mint ismert, a torna legnagyobb esélyese, Spanyolország nagy meglepetésre kikapott az elődöntőben Szlovéniától, míg Oroszország a szerbekkel szemben maradt alul, így mindkét együttesnek a bronzérem jelenthette a vigaszt.

Ahogyan lenni szokott két csalódott csapat meccsén, rengeteg pontatlansággal és nem túl nagy iramban kezdődött a találkozó. A két fél közül az oroszok hibáztak többet, Sergio Rodríguezék könnyed játékkal 45–28-ra vezettek a félidőben.

A fordulást követően már felpörögtek az oroszok, nem adták el olyan sokszor a labdát, és a mérkőzés utolsó perceire váratlanul közel zárkóztak ellenfelükhöz. Három perccel a vége előtt, amikor már csak kettő pont volt a spanyolok előnye, Pau Gasol és társai felszívták magukat, villámgyorsan berámoltak öt pontot, miközben egyet sem kaptak, innen pedig már le tudták zárni a találkozót.

A győztes legjobbjai a 26 pontos és 10 lepattanós Pau Gasol (akit minden bizonnyal utoljára láttunk Eb-n) és testvére, a 25 pontos Marc, míg az oroszoknál Alekszej Sved ezúttal „csak” 18 egységig jutott, de így is csapata legeredményesebbjének bizonyult. Érdemes még megemlíteni, hogy Juan Carlos Navarro kezdőként közel 18 percet kapott, mialatt 2 pontot és 4 lepattanót jegyzett – a klasszisnak ez volt az utolsó fellépése a válogatottban.

A spanyol együttes a 2007-es Eb-től kezdve az összes kontinensviadalon szerzett valamilyen érmet.

FÉRFI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, ISZTAMBUL
A harmadik helyért
Spanyolország–Oroszország 93–85
Döntő
20.30:
Szlovénia–Szerbia (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik