F. Z. 2020.04.21 08:31 Frissítve: 2020.04.21 09:08

Férfi kosárlabda: a karanténban is jól sikerült Hanga születésnapja

A karantén ellenére is remekül sikerült a születésnapja Hanga Ádámnak, a Barcelona 31 éves klasszisának, aki időnként önszorgalomból többet is edz otthonában az egyéni edzéstervben előírtnál.

 

 

Hanga Ádám (jobbra) sem tudja,
folytatódik-e a spanyol bajnokság (Fotó: Imago)

Napról napra új információk jelennek meg a spanyol szaksajtóban arról, hogy mikor és hogyan folytatódhat a spanyol élvonalbeli ACB-liga – a legvadabb elképzelés szerint Tenerifén, minitorna keretében fejezik be az idényt. Ezek a hírek alighanem eljutnak Hanga Ádámhoz, a Barcelona magyar válogatott hátvédjéhez is, aki sokakhoz hasonlóan már több mint egy hónapja a lakása foglya a koronavírus-járvány miatt. Spanyolországban majd' kétszázezren kapták el a vírust, ám az elmúlt napokban csökkent a megbetegedések száma – ezért is egyre bizakodóbbak a bajnokság folytatása kapcsán.

Hanga eközben betöltötte 31. életévét, mi pedig sok egyéb mellett arra is kíváncsiak voltunk, hogyan ünnepelt a katalán klub klasszisa.

Egy új steakrecept alapján én készítettem el az ünnepi vacsorát, amely után kaptam egy finom tortát a lányoktól – mondta lapunknak Hanga. – A barátaimmal videotelefonon koccintottunk, szóval, a lehetőségekhez mérten remek születésnap volt!”

Ugyanakkor a mindennapokkal kapcsolatban a hátvéd elmondta, semmi izgalmas nem történik, a hírekről ő is a televízió és az internet segítségével szerez tudomást. „A csapattól kapott edzésprogramot mindennap megcsinálom, sőt van, amikor sokkal többet is, mint amit előírtak, így érzem jól magam a bőrömben – folytatta Hanga. – Nem tudjuk mi sem, mit hoz a jövő, lesz-e folytatás és ha igen, mikor. Az ACB-liga és az Euroliga vezetői és képviselői is azon dolgoznak, hogy ne vesszen el az idény, s nyárig játékkal érjenek véget a bajnokságok.”

Időközben az is kiderült, hogy egy évvel elhalasztották a férfi Európa-bajnokságot – amelynek selejtezőjében hibátlanul, két győzelemmel áll a magyar válogatott, s amelyben a kvalifikációs meccseken Hanga nem lépett pályára –, vagyis nem 2021-ben, hanem 2022-ben rendezik meg. Ezzel kapcsolatban a legutóbbi Eb-n ragyogóan teljesítő és a következőn mindenképp játszani akaró kosaras elmondta: nem kell ezen csodálkozni, minden kiemelt sporteseményt elhalasztanak.

A Barcelona a vírus miatti leálláskor vezette a spanyol bajnokságot, így ha netán nem érne véget az évad, valószínűleg övé lenne a bajnoki cím, míg az Euroligában a harmadik helyen állt a 28. fordulót követően.

2020.11.28 23:42:30

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A legjobb azonban az lenne, ha hamarosan már nem kellene plusz egészségügyi személyzetet, illetve logisztikusokat fogadni a kosárlabdacsapatok mellé, mert jelenleg nekik körülbelül ugyanannyi beleszólásuk van a keretek összetételébe, mint az edzőknek.

2020.11.20 18:27:52

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

„Azt mondták az orvosok, ha jól csinálom, lesz két, két és fél évem. Ennek januárban lesz két esztendeje.”

2020.11.16 09:10:20

Kosárlabda THURY GÁBOR

Horogdobás, zsákolás, légiós évek, Honvéd, Hanga – interjú a hetvenes klasszis kosarasával.

2020.10.03 14:10:27

Kosárlabda MTI/B. D. K.

Adam Silver úgy véli, az NBA-játékosok nem fognak szerephez jutni a nyári játékokon.

2020.10.03 08:18:34

Kosárlabda GOBODICS TAMÁS

LeBron James együttese megállíthatatlan, a söprés is benne van az NBA idei nagydöntőjében.