MTI/B. D. K. 2021.05.04 12:43 Frissítve: 2021.05.04 13:15

Férfi kosár NB I: Jövőre a nemzetközi porond a cél az Albával – Vojvoda

Vojvoda Dávid sikeresebb szereplést vár a következő idényben csapatától, az Alba Fehérvártól, amely nem jutott be a férfi kosárlabda NB I elődöntőjébe.

Vojvoda bizakodóan néz a következő évad elé (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)

 

A 30 éves játékos kedden, az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, nagy előnyt adtak le a múlt szerdán zárult negyeddöntőben, amelyet 3–2-re elvesztettek a DEAC ellen.

„Már 2–0-ra vezettünk, nekünk állt a párharc, de jöttek a sérülések, és megváltozott a rotáció. Az ötödik mérkőzésen is volt esélyünk, igazi egylabdás meccs volt, de ezek a mostani idényben valahogy nem sikerültek nekünk – fogalmazott Vojvoda Dávid. A 25 pontomat nem tekintem pozitívumnak, mert ha a negyedik meccsen dobom, akkor talán most mi lehetnénk az elődöntőben. Megérdemelten jutott tovább a DEAC.”

A tavalyi csonka idényt követően Olaszországból hazatérő kosaras közölte, ez az év nem sikerült az Albának, nem alakult ki a pályán a megfelelő kémia, és egyénieskedés is jellemezte őket.

„Jövőre az első háromban szeretnénk végezni az NB I-ben, a cél egyértelműen a nemzetközi porond. Az élet nem áll meg, a munka megy tovább, már készülünk a következő évadra” – jelentette ki.

Ami a jövő évi Európa-bajnokság csoportkörének múlt csütörtöki sorsolását illeti, Vojvoda elmondta:

„A címvédő szlovénok, a franciák, a litvánok és a németek révén négy elitválogatottal játszunk majd, de a bosnyákoknál is van NBA-játékos. Örülök, hogy erős ellenfeleket kaptunk, de kerülhettünk volna kicsit könnyebb csoportba is, mert ez kiemelkedően a legnehezebb mind közül. Mi azonban már megmutattuk, hogy el tudunk kapni nagy csapatokat is, ráadásul Köln jó helyszín lesz, a szurkolóknak könnyebben megközelíthető, mint ha, mondjuk, Grúziában játszanánk.”

2021.04.23 21:50:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak idején a kakukk és a farkas állandó üldözőversenyét bemutató rajzfilmen rengeteget nevettünk, a Sopron és a Szekszárd csatája viszont vélhetően nem lesz komikus, sokkal inkább drámai.

2021.04.11 23:47:07

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ez a lényeg: az építkezés.

2021.04.10 09:40:08

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN, GYŐRI FERENC

Idén mindkét magyar kosárlabdacsapat bejutott a final fourba a nemzetközi kupasorozatában.

2021.03.14 00:14:22

Kosárlabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A sportági szakszövetségeknek „kötelességük közreműködni a tagok közötti viták rendezésében”. Közbevethető, hogy a szövetség nem tag, hanem hatalom, de a törvénynek nem csupán betűje, hanem szelleme is van.

2021.02.24 00:01:33

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Nyilván nem jöhet mindig minden össze egyszerre, mint akár 2017-ben, de jó lenne látni a világos, egyenes irányú fejlődést mindkét szakágnál.