Férfi kosár NB I: „Az előző két meccset nem a Körmend nyerte meg, mi rontottuk el” 

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.06.26. 11:26
null
A pénteki, körmendi mérkőzésen csapata, a 15 ponttal nyerő Falco egyik legjobbja volt Keller Ákos (jobbra), aki szerint az előző két vereségükért magukat okolhatják (Fotó: Szabó Miklós)
Miután hárította a pénteki meccs­labdát, hazai pályán szerezheti meg a klub negyedik bajnoki címét a Falco a szintén háromszoros győztes Körmend ellen a meglepetésre az ötödik mérkőzésig elhúzódó fináléban.

 

A harmadik negyedben átszaladt vendéglátóján, az Egis Körmenden a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely, és ezzel gyakorlatilag megnyerte a neki oly' fontos péntek esti negyedik felvonást a férfibajnoki döntőben. A sok hibával tarkított összecsapáson ez a tíz perc volt a kulcs, ebben az etapban 15 ponttal (22-7) volt jobb a címvédő, amely ekkor nagyszerűen védekezett, jól támadott, és olyan magabiztosan játszott, amit valójában már a döntő elején vártak Keller Ákoséktól. Akiknek még egyszer meg kell verniük a piros-feketéket, hogy tényleg megfeleljenek a hat magyar válogatottat is soraiban tudó gárdával szemben támasztott elvárásoknak.

„Éreztük, hogy változtatni kell valamin, ezért máshogy készültünk, mint a döntő korábbi meccseire      - mondta a Nemzeti Sportnak Keller Ákos, a Falco centere, aki 12 ponttal, öt lepattanóval és három gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. - Most kevesebbet elemezgettünk és videóztunk, így el tudtunk lazulni, felszabadultabban játszottunk, és javult a dobószázalékunk. A harmadik negyedben nagyon összeállt a védekezésünk, sikerült agresszíven, de faulthatáron belül lassítani és megakadályozni a hazai támadásokat. Korábban is ezt szerettük volna, de, ugye, ez sokszor sok személyi hibát von magával. Ez mindenképpen az az eleme a játékunknak, amelyikből az ötödik meccsen több kell.”

A szombathelyi gárda az első három összecsapáson borzalmasan gyengén dobott távolról (11/54), ám a negyedik meccsen nagyot javult, hiszen pénteken nyolc triplát szerzett, majdnem annyit, amennyit korábban összesen...

„Körmenden többet próbálkoztunk, mint korábban, s bár nem volt kiemelkedő a mutatónk – ha jól emlékszem, harminchárom százalék –, mivel visszaszedtük a lepattanókat, újabb lehetőségeink adódtak a kosárszerzésre - folytatta a távolról egyszer betaláló center. – Nehéz helyzetben voltunk, és úgy vélem, a körmendiek azt gondolták, ez a meccs a legnagyobb esélyük a bajnoki cím megszerzésére, talán most érezték a nyomást a leginkább, ám megakadályoztuk őket a győzelemben. Az előző két találkozót nem a rivális nyerte meg, hanem mi rontottuk el. Mert valójában valamennyi összecsapás forgatókönyve ugyanaz volt: vezettünk, megléptünk hét-tíz ponttal, csak az előző két meccsen visszaengedtük a Körmendet. Tizenegy hónapja tart az idényünk, mentálisan és fizikailag is fáradtak vagyunk, ezért sem tudunk egyenletesen teljesíteni, ezért több a hiba a játékban. Köszönjük a szövetségnek, hogy az ötödik meccs után hullafáradtan mehetünk Kecskemétre a válogatott összetartására, és így játszunk majd pénteken fontos világbajnoki selejtezőt a portugálok ellen... Egyértelmű, hogy ennek lesz nyoma a teljesítményünkön, főleg, mert ellenfelünk nyugodtan és régebb óta készülhet a mérkőzésre.”     

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I
DÖNTŐ

FALCO KC SZOMBATHELY (1.)–EGIS KÖRMEND (3.)
A párharc állása: 2–2
Június 15.
Falco–Körmend 86–76
Június 18.
Körmend–Falco 69–68
Június 21.
Falco–Körmend 78–81
Június 24.
Körmend–Falco 62–77
Június 26.
18.30:
Falco–Körmend (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik