Férfi kosár Ek: izgalmak, egyelőre csak a pályán kívül

FAZEKAS ZOLTÁN (VARSÓ)FAZEKAS ZOLTÁN (VARSÓ)
Vágólapra másolva!
2021.10.20. 08:50
null
A szolnokiak horvát légiósa, Roko Rogic sok energiát kapott az új társaktól és a klubtól (a szerző felvétele)
Macerás becsekkolást és izgalmas buszozást követően megtartotta első tréningjét Varsóban a H-csoportban szerdán a lengyel Legia ellen pályára lépő Szolnoki Olajbányász.  

 

Úgy tűnt, mintha váratlanul érte volna a Varsó belvárosának közepén elhelyezkedő nívós szálloda recepciósait, hogy nem sokkal a déli harangszót követően megérkezett a Szolnoki Olajbányász delegációja, ugyanis a negyedik vagy talán ötödik szobakulcs kiosztása után káoszba fulladt a becsekkolás. Előbb megakadt az ügyintézés, majd Pongó Máté és Rudner Gábor szobáját nem nyitotta a mágneskártya. Egyszer, kétszer, háromszor…

Ekkor már a magyar válogatott irányítója is mérges lett, pedig még három, immár másik emeleten történő próbálkozás követte a sikertelen bejutást, míg végül a tizedik emeleten az irányító és szobatársa lepakolhatta a cuccait egy a kulcsnak végre engedelmeskedő szobában.

VÉLEMÉNYEK
Gasper Potocnik, a Szolnok edzője: – Erős kerettel rendelkezik a Legia, amely tovább erősödött, mert hétfőn egy szerb légióst is szerződtettek, igaz, ő még ellenünk nem játszhat. Bravúros nagyváradi győzelemmel kezdték a csoportkört, ami bizonyítja, jó csapatuk van. Az előző szűk két hétben csak ezt az egy meccset játszották, szóval volt idejük erre a találkozóra felkészülni. Próbáljuk a saját játékunkat játszani, de nagyon oda kell figyelnünk a támadásokra, mert sokszor zónáznak, vagy váltogatják a védekezési stílusukat. Remélhetőleg lesz lehetőségünk győzni, mert valószínűleg a továbbjutáshoz nem lesz elég csak a hazai meccseket megnyerni
Jure Skific, a Legia horvát magasbedobója: – Nagyváradon megleptük a hazaiakat a zónavédekezéssel, de összességében igazi csapatként játszva nyertünk, amivel szerintem nagy lépést tettünk a továbbjutás felé. A Szolnok játékstílusa hasonlít a Nagyváradéhoz, az Olajbányásznak kiemelkedő képességű légiósai vannak, ellenük nagyon oda kell figyelni a védekezésre. Ha ezt sikerül megoldani, akkor győzhetünk ellenük is.

Ám nem volt vége a nem várt izgalmaknak, mert az esti tréningre tartva a helyi buszsofőr kétszer olyan satuféket nyomott a piros lámpát figyelmen kívül hagyó biciklis ételfutárok váratlan felbukkanása miatt, hogy repültek az ásványvizespalackok és mobiltelefonok előre a járműben. Ezután már minden zökkenőmentesen történt, így a Tisza-parti együttes nyugodtan készülhetett a szerda esti második csoportmeccsére a FIBA Európa-kupában a Legia Warszawa ellen idegenben.

Amúgy a bosszantó intermezzót követően már-már otthon érezhették magukat Kovács Péterék, akik főfogásként magyaros jelleggel elkészített sült oldalassal csillapíthatták éhségüket, míg az édesszájúak kétfajta csokis süteménnyel „csapatták szét” az ízletes ebédet. Az egyébként rendkívül igényes és tágas hotel az amúgy száz méterre található Kultúrpalotára néz, ami 230 méter magas, és ezzel Lengyelország legmagasabb és talán egyik legszebb épülete is. A 31 emeletes négycsillagos szállodában az ebédet követően pihent a csapat, amely múlt szerdán 81-64-re verte a portugál Portót, többek közt Markeith Cummings remeklésével.

„Jól érzem magam Szolnokon – jelentette ki ebéd után az Olajbányász 32 éves amerikai erőcsatára, akit szeptemberben szerződtetett az idén bajnoki ezüstérmes gárda. – Tárt karokkal fogadtak és sok jó energiát kaptam a játékostársaktól és a klubtól is. A csapat játéka fekszik nekem, agresszíven, harcosan kosarazik az együttes, ami fekszik az én stílusomnak. A Porto ellen oda kellett tennünk magunkat keményen, hiszen mindkét gárda nagyon szerette volna jól kezdeni a sorozatot, de a második félidőben meg lett az eredménye a jó védekezésnek és végül magabiztosan győztünk.”

A 198 centiméter magas, 109 kilogrammos középjátékos a 2015-2016-os idényben a Torun légiósa volt, azaz tisztában van a lengyel csapatok képességével.

„Erős a bajnokság, ennek ékes bizonyítéka, hogy a válogatott több mint ötven év után újra a világbajnokságon szerepelt 2019-ben és ott nyolcadik lett, nem lesz könnyű dolgunk, szoros mérkőzésre számítok a Legia ellen” – tette hozzá Cummings.

A csapat, amelynek este héttől pörgős edzést tartott Gasper Potocnik, nem lesz egyedül Varsóban sem, mert 21 szolnoki drukker is buzdítani fogja, a vállalkozó szellemű szurkolók vonattal érkeztek kedd este és minden bizonnyal szokás szerint éreztetik a játékosokkal a jelenlétüket.

FIBA EURÓPA-KUPA
H-CSOPORT, 2. FORDULÓ

19.00: Legia Warszawa (lengyel)-SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ
21.30: FC Porto (portugál)-CSM CSU Oradea (romániai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik