Férfi kosár BL: zsinórban negyedszer kapott ki a Falco

FAZEKAS ZOLTÁN (Tenerife)FAZEKAS ZOLTÁN (Tenerife)
Vágólapra másolva!
2022.03.09. 22:08
null
Zsinórban negyedszer kapott ki a Falco (Fotó: championsleague.basketball)
Egymást követő negyedik vereségét szedte össze a Bajnokok Ligája 2. csoportkörében a Falco KC Szombathely: a még hibátlan Tenerife hazai pályán 87–62-re győzött.

 

A spanyol bajnokság (ACB-liga) legutóbbi bronzérmese megadta a módját a vendéglátásnak: a szerdai Bajnokok Ligája ellenfél, a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely együttese egy belvárosi luxusszállodában készülhetett a 2. csoportkör 4. fordulójának mérkőzésére. A reggelinél zavarba ejtő kínálat késztette habozásra Perl Zoltánékat, akik hozzávetőlegesen tizenötféle pékáru és újabb ötvenféle étel közül választhattak, s mindezt a teraszon, kellemes, 18 fokos hőmérsékletben fogyaszthatták el. A keddi, hosszú és fárasztó Szombathely–Bécs–Madrid–Tenerife utazás fáradalmaitól este még elcsigázott szombathelyiek a délelőtti dobóedzésen már láthatóan derűsen és jó hangulatban mozogtak, s persze ahogyan egyre közeledett a meccs, úgy lett egyre bizakodóbb a hangulat. Amit az is táplált, hogy a januári, hazai pályán elszenvedett hatpontos vereséghez képest erősödött a gárda, ugyanis akkor sérülés miatt az említett Perl és a csapatkapitány Váradi Benedek sem játszhatott. Ugyanakkor a szinte győzelmi kényszerben lévő, a csoportban még nyeretlen együttes tagjai is tudták, hogy a BL 2017-es győztese jó formában várta a meccset, a legutóbbi nyolc találkozójából hetet (ebből hármat a BL 2. körében) megnyert.

A grúz óriással, Giorgij Sermadinivel már Szombathelyen (19 pont, 13 lepattanó) is meggyűlt az ezúttal talpsérülése miatt hiányzó Benke Szilárd nélkül felálló vasiak baja, a 217 centiméter magas, 120 kilogrammos centert újfent nehezen tartotta távol a gyűrűjétől a Falco, ráadásul első számú őrzője, Keller Ákos már a 6. percben három személyi hibát gyűjtött be. Így is vezetett a feketében játszó vendégegyüttes, főleg a csereként beszálló horvát center, Boris Barac remek pontjainak köszönhetően. A második negyedben elkezdtek hullani a hazai triplák, de így sem tudott öt pontnál nagyobb előnyre szert tenni a Tenerife. Pariban volt a magyar bajnok, csak a triplák nem akartak bemenni, a kilencedik esett be végül – a néhány másodperccel korábban beálló Verasztó Péter a dudaszó pillanatában talált be.

Magyar szempontból rosszul folytatódott az összecsapás a nagyszünet után, nyolc hazai pontra egy dupla érkezett válaszul, hét ponttal megugrott a Tenerife, Milos Konakov, a Falco edzője rögvest időt is kért. Hiába, mert záporoztak a hibátlan hárompontosok a szombathelyi gyűrűbe, s a 27. percben már 13 ponttal járt előrébb a 2017-es BL-győztes. Innen már nem volt visszaút, a káprázatosan triplázó és bővebb rotációval játszó spanyolok magabiztosan nyertek végül, a Falco pedig nehéz helyzetbe került, hiszen már az sem biztos hogy elég a továbbjutáshoz, ha a hátralévő két meccsét megnyeri.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, 2. CSOPORTKÖR
L-CSOPORT, 4. FORDULÓ

LENOVO TENERIFE (spanyol)–FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 87–62 (18–20, 22–19, 26–13, 21–10)
Tenerife,
2500 néző. V: Lucis (lett), Horozov (bolgár), Kukelcík (szlovák)
TENERIFE: Fitipaldo 8/6, Salin 9/9, Doornekamp 9/9, WILTJER 23/18, SERMADINI 8. Csere: GUERRA 10, HUERTAS 8, Sastre 3/3, Szulejmanovics 7/3, Rodriguez, Ivankovics, Smith 2. Edző: Txus Vidorreta
SZOMBATHELY: Somogyi 6, Váradi 8, CLARK 9/3, Golomán 8, Keller Á. 4. Csere: BARAC 16, Perl 6, Hawkins 2, Verasztó 3/3. Edző: Milos Konakov
Az eredmény alakulása. 3. perc: 4–4. 5. p.: 6–8. 8. p.: 14–12. 12. p.: 22–26. 16. p.: 35–30. 20. p.: 38–36. 22. p.: 48–41. 27. p.: 60–47. 30. p.: 66–50. 33. p.: 73–54. 39. p.: 85–60
MESTERMÉRLEG
Txus Vidorreta:
– Kemény meccset játszottunk, főleg az első félidőben, mert a Falco jól felkészült ellenünk, tudták, hogyan védekezzenek és hozzanak minket zavarba. Kénytelenek voltunk változtatni, ami működött a fordulás után, s fantasztikusan dobtuk a hárompontosokat, így lett ekkora a különbség. Ami túlzó, és ránk nézve hízelgő.
Milos Konakov: – A Tenerife a legjobb csapat a csoportban, ezt most újfent bebizonyította. Az első félidőben pontosan játszottunk és azt tettük, amit elterveztünk. Ám jött a harmadik negyed, amelyben sok eladott labdánk volt és ezekből rendre hárompontosokat kaptunk. A spanyolok a nagyszünetben változtattak, mi elvesztettük a ritmust, s a védekezésünk színvonala leromlott.

Kedden játszották
SIG Strasbourg (francia)–Rytas Vilnius (litván) 71–73
(14–22, 9–16, 21–21, 27–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik