A Cleveland és a Spurs is hozta a másodikat

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2017.04.18. 09:10
null
Kawhi Leonard vezérletével nyert a San Antonio (Fotó: Twitter)
Ezúttal sem a védekezésről szólt a Cleveland és az Indiana meccse, de a címvédő azért emelte a szintet az első találkozóhoz képest, így bár a hajrában leadta nagy előnyét, különösebb probléma nélkül hozta második hazai derbijét is. San Antonióban annál keményebb védekezést láthattunk, főleg miután a Memphis összekapta magát a második félidőben, de a playoffkarriercsúcsot szóró Kawhi Leonardra nem volt válasz, így a Spurs is 2–0-s előnnyel utazhat el idegenbe. Nézzük, hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának legutóbbi játéknapján!

 

Cleveland Cavaliers–Indiana Pacers 117–111

Irving és Love is parádézott, Smith megsérült. Az első meccshez képest jobb védekezést és intenzívebb támadójátékot mutatott be a Cleveland, annak ellenére, hogy LeBron James eladott nyolc labdát – igaz, mellette dobott 27 pontot, leszedett tíz lepattanót, kiosztott hét gólpasszt, védekezésben pedig négy-négy labdaszerzéssel és blokkal jelentkezett. Ezúttal viszont nem tűnt el Kevin Love (27 pont, 6/7 mezőnyből, 11 lepattanó), Kyrie Irving pedig szenzációs estét hozott (37 pont, 14/24 mezőnyből), vele egyáltalán nem tudott mit kezdeni a Pacers, bárki is fogta. Az ő és Love remek megmozdulásaival (előbbi több demoralizáló kosara mellett utóbbi sorozatban tíz pontot jegyzett ekkor) a harmadik negyed hajrájában tetemesre nőtt a Cavs előnye, bár a meccs végén azért magára ijesztett a címvédő, hiszen a 18 pontos fórt megint leadta négyre – ez azonban most belefért, reális esélyt nem adtak az Indianának. Így javuló játékkal hozták a második hazai meccsüket is és 2–0-val költöznek a felek a Pacers otthonába, viszont üröm a clevelandi örömben, hogy J. R. Smith combhajlító-sérülés miatt kihagyta a teljes második félidőt, kérdés, hogy ő hosszabb időre dőlt-e ki.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Na majd otthon. Védekezésben ezúttal sem tudott mit kezdeni az Indiana, a Cavs nagy hármasa azt csinált, amit akart és az első meccshez képest főleg Irving játéka volt parádés – Teague-ék azt sem tudták, hova kapjanak az első három negyedben. Sem egy-egyben, sem csapatként nem találtak megoldást egészen a negyedik játékrész hajrájáig, amikor kicsit bealudt a Cleveland és egy 13–0-s futással felzárkózott a vendégcsapat, mire azonban ez megtörtént, már csak húsz másodperc volt hátra, a hazaiaknak csak büntetőzni kellett. Paul George (32 pont, 8 pattanó, 7 gólpassz) játékára most sem lehetett panasz, mellette Teague (23 pont, 8/12), Stephenson (13 pont, 4 gólpassz, 2 labdaszerzés) vagy Young (16 pont, 6 labdaszerzés) is hozzátette a magáét, de a győzelemhez ez így kevés, kérdés, hogy otthon mennyire lesz más a helyzet számukra – az alapszakaszban hatalmas különbség volt a hazai és az idegenbeli formájuk között, most is hasonló javulásra lesz szükségük.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 37/12, Love 27/9, James 25
A Pacers legjobb dobói:
George 32/12, Teague 23/6, Young 16

A párharc állása: 2–0 a Cavaliers javára.

San Antonio Spurs–Memphis Grizzlies 96–82

A fordulás után felszívta magát a Memphis. Az első félidőben minden ott folytatódott, ahol az előző találkozón abbahagyták a felek, a Spurs könnyedén szétszedte a Memphist elöl-hátul és előbb 26, majd a nagyszünetben 19 ponttal vezetett - úgy tűnt, hogy sima 2–0-val hagyják el San Antoniót a csapatok. A fordulást követően azonban összekapta magát a Grizzlies, sokkal agresszívebbé vált a társaság, ami főleg a védekezésen látszott meg, sorra szerezték a labdákat és 16 perc alatt 15 pontot faragtak le a hátrányukból – sokkal nagyobb energiával, akarattal játszottak, mint addig. Ez azonban végül nem lett elég a győzelemhez, a Spurs két triplával megtörte a jeget és az utolsó percekben már megint a texasiak irányítottak, rendbeszedték magukat elöl-hátul és végül ismét csak 82 ponton tartották ellenfelüket. Dave Fizdale alakulata viszont legalább mutatott valamit abból, amiben bízhat a folytatásban, bár Marc Gasol (4/15 mezőnyből, 12 pont) ezúttal kicsit sem volt meggyőző, de Mike Conley és Zach Randolph hozta, amit kellett – ugyan a 82 dobott pont és a 40 százalék alatti mezőnymutató továbbra is rémes, legalább a védekezésük rendben volt egy félidőn keresztül. Otthon most már győzelmi kényszerben lesz az együttes, de saját közönsége előtt az alapszakaszban 2–0-ra végzett a Spurs ellen.

Kawhi Leonard szenzációs. Egy ember volt, akit nem zavart a bekeményítő memphisi védekezés, hiszen Kawhi Leonardra ezúttal sem volt válasza a vendégcsapatnak: a kiscsatár 37 pontos playoff-karriercsúcsot szórt, ami egy ennyire kevés kosarat hozó találkozón pláne különleges teljesítmény. Leonard ezt ráadásul 19/19 büntetővel tette meg, könyörtelenül kihasználta az adódó lehetőségeket, leszedett 11 lepattanót és hátul is jól dolgozott - mellette Tony Parker (15 pont, 3/5 tripla) és Danny Green (4/5 tripla) emelhető még ki támadásban. Érdemes azért megjegyezni, hogy a San Antonio összesen 14 gólpasszt osztott szét, ezúttal is nagyon erősen az egy-egyek domináltak a játékukban, de Leonard klasszisának köszönhetően így is hozták a meccset és teher nélkül, nyugodtan utazhatnak Memphisbe.

A Spurs legjobb dobói: Leonard 37, Parker 15/9, Green 12/12
A Grizzlies legjobb dobói:
Conley 24/12, Randolph 18, M. Gasol 12, Carter 12/6

A párharc állása: 2-0 a Spurs javára.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik