3x3-as kosár-vb: harmadik meccsén is kikapott a férfiválogatott, amely így kiesett

FAZEKAS ZOLTÁN (Bécs)FAZEKAS ZOLTÁN (Bécs)
Vágólapra másolva!
2023.06.02. 13:24
null
Már biztos kieső a magyar válogatott (Fotó: Grigász Péter)
A találkozó második felében felőrölte a továbbra is nyeretlen magyar együttest Japán a D-csoport 3. fordulójában, azaz a mieink már nem juthatnak tovább.

Csirke Ferenc, a férfiválogatott szövetségi edzője a japánok elleni találkozó előtt az árnyékban – már 11 óra körül majdnem 30 Celsius-fok volt Bécsben – vázolta a helyzetet, ami nem volt egyszerű: az biztos, hogy a japánok elleni meccset meg kellett nyernie a két vereséggel álló csapatnak, hogy legyen esélye a továbbjutásra, de a többi eredmény is fontos és befolyásolhatta a kvartett állását, hiszen adott esetben egy győzelem is elég lehetett a kvalifikációhoz, de egy másik esetben kettő sem.

Japán eddig a svájciaktól egy, a magyarok előtt Svájcot Worthy de Jong ragyogó teljesítményével legyőző hollandoktól nyolc ponttal kapott ki, de nagyon elszánt gárda benyomását keltette. Így is játszott a 36 éves Thomas Kennedy vezette együttes, ám az első percekben a mieink is jól küzdöttek. Roszics Uros jegyezte a első kosarunkat, ami történetesen egy dupla volt, majd Demeter Attila adott látványos, hát mögötti passzt Ivosev Tamásnak. Szoros volt a küzdelem, 6–5-re még a magyarok vezettek, nyílt sisakos játékot láttunk mindkét csapattól. A bokasérüléssel bajlódó Ivosev dühöngött és reklamált, a társak döntései és amiatt, hogy nem ment neki a játék – ez nem volt jó jel, hiszen ő a gárda vezére.

Ahogy haladtunk előre az időben, egyre dominánsabb lett Japán, amely a mieink három lepattanójával szemben kilencet jegyzett, s amely előbb 12–9-re, aztán 15–10-re húzott el. A kezdés előtt még nyeretlenül álló két csapat meccsén simán győztek a japánok 22–13-ra. A három vereséggel álló magyar együttes így a Hollandia elleni utolsó összecsapás eredményétől függetlenül kiesett, mert már nem végezhet az első háromban a kvartettjében. A vb-n a csoportgyőztesek közvetlenül a negyeddöntőbe jutnak, a másodikok és a harmadikok keresztbe játszanak a negyeddöntőért.

3X3-AS KOSÁRLABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, BÉCS
Férfiak. D-csoport:  
Japán–MAGYARORSZÁG 22–13, Hollandia–Svájc 21–17
Az állás: 1. Hollandia 3 győzelem, 2. Svájc 2, 3. Japán 1 (48), 4. Mongólia 1 (33), 5. MAGYARORSZÁG 0  


A magyarok további programja:
MAGYARORSZÁG–Hollandia, 14.25

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik