3x3-as kosár: csoportgyőztes női válogatottunk az Eb-selejtezőben

Vágólapra másolva!
2022.06.04. 15:28
null
Második meccsét is megnyerte a magyar csapat (Fotó: FIBA)
A magyar női válogatott második mérkőzését is megnyerte, így csoportgyőztesként jutott tovább a negyeddöntőbe szombaton a 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság konstancai selejtezőjében – számolt be róla az MTI.

 

A romániai tengerparton zajló tornán Földi Attila szövetségi kapitány együttese – Böröndy Vivien, Hegedűs Janka, Kányási Veronika, Papp Dia felállásban – a dánok 9–7-es legyőzésével voltaképpen már továbbjutott a negyeddöntőbe, mivel a C-csoportban csak három csapat kapott helyet.

A dánokat 17–14-re megverő britek elleni meccsnek a második fordulóban már csak az volt a tétje, hogy melyik csapat lesz csoportelső. Az ellenfél eleinte a vártnál kisebb ellenállást tanúsított, 6–2-es magyar vezetésnél a briteknek már öt személyi hibájuk volt. A mérkőzés képe a folytatásban sem változott, a mieink Böröndy vezetésével 14–12-re nyertek, és készülhetnek a vasárnapi negyeddöntőre. Az ellenfél kiléte a szombat délutáni programban derül ki.

A nőknél a rájátszás végén az elődöntő győztesei, valamint a jobbik vesztes jut ki a kontinenstornára, amelyre szeptember 9. és 11. között kerül sor Grazban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik