3x3-as kosár: a férfiak és a nők is sikerrel kezdték az Eb-selejtezőt

Vágólapra másolva!
2022.06.04. 10:08
null
Illusztráció: hunbasket.hu
A magyar női és a férfi válogatott is győzelemmel kezdett szombaton a romániai Konstancában a 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjében.

 

A romániai tengerparton zajló kétnapos tornán a Csirke Ferenc szövetségi kapitány által vezetett együttes Ivosev Tamás, Keller Iván, Demeter Attila, Kelemen Balázs összeállításban lépett pályára a bolgárok ellen.

A meccs egyoldalú küzdelmet hozott főként a palánk alatt ellenállhatatlan Ivosev jóvoltából, Demeter dupláját követően 9–1 állt az eredményjelzőn, majd Kelemen távoli dobásával már 15–3 volt az állás. Az ellenfél teljesen veszélytelen támadásokat vezetett, így a magyar sikerhez egy pillanatig sem férhetett kétség, a végeredmény 17–5 lett.

Ezt követte a csehek elleni meccs, amelyen Magyarország két perc elteltével 6–1-es hátrányban volt, majd a meccs derekán négy pont volt a különbség (5–9). A magyarok főként a hatalmas termetű Ivosev révén – akit a helyi műsorközlő a torna egyik sztárjának nevezett – sorozatban 10 pontot szereztek, és 15-9-nél már a csehek futottak az eredmény után. A 16–12-ről induló utolsó percben az ellenfél már csak egy pontot tudott faragni a hátrányán (17–14), így mieink a második mérkőzésüket is megnyerték

Ivosevék vasárnap délelőtt még a dánokkal is összecsapnak. A négy csoportgyőztes és -második kerül majd a negyeddöntőbe, majd az elődöntő két győztese szerez kvótát az Eb-re.

A férfiak után a magyar női válogatott is győzelemmel kezdett. A Földi Attila szövetségi kapitány által vezetett együttes Böröndy Vivien, Hegedűs Janka, Kányási Veronika, Papp Dia összeállításban lépett pályára a dánok ellen.

A magyarok két és fél perc elteltével már 4–1-re vezettek, majd Böröndy duplájával 6–1 lett az állás. Ezután kisebb rövidzárlat következett, amit kihasznált az ellenfél, így a hajrára 9–6-os magyar előnnyel fordultak rá a csapatok. A dánok még egy kosarat dobtak, de ennél közelebb már nem tudtak Pappékhoz férkőzni, így 9–7 lett a végeredmény.

A női csapat 12.30 órakor a britek ellen folytatja szereplését a C-csoportban. A nőknél a rájátszás végén az elődöntő győztesei, valamint a jobbik vesztes jut ki a kontinenstornára

 

Az Európa-bajnokság szeptember 9. és 11. között lesz Grazban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik