Női kosár: Kiskorom óta erről a pillanatról álmodtam – Juhász Dorka debütált a válogatottban

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.11.10. 08:28
Rajt-cél győzelemmel kezdte a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát a magyar női kosárlabda-válogatott, amely Sopronban 23 perc alatt eldöntötte a meccset, és 19 ponttal nyert Szlovénia ellen. A találkozó után Juhász Dorkával beszélgetett az NSO Tv stábja, aki most debütált a felnőttválogatottban.

Juhász Dorka, aki első profi idényében a WNBA-újonc All Star-csapatba is bekerült, jelenleg Olaszországban légióskodik, a válogatottban pedig éppen most debütált. A hajrában már nem lehetett ott a pályán, mert belenyúltak a szemébe, úgyhogy először is arról érdeklődtünk, hogy érzi magát.

„Most már kicsit jobban. Kicsit megijedtem, amikor belenyúltak, egy ideig nem nagyon láttam, de a csapattársaim megnyugtattak, hogy nagyon csúnya… Viccet félretéve, minden rendben, és örülök, hogy nélkülem is be tudták fejezni a csajok a mérkőzést. Nagyon jól mentünk, remélem, ez sok önbizalmat ad nekünk a finnországi meccsre, majd az olimpiai selejtezőre.”

Videónkban szóba kerül, milyen érzelmeket szabadított fel belőle a debütálás; mesél a beilleszkedésről; hogy tengerentúli „múltja” miatt volt-e rajta nyomás. Elmeséli, hogyan érzi magát új olasz klubjában, és szóba kerül a jövő februári, soproni olimpiai selejtezős torna is.

SZÉKELY: EGY EB-4. ÖNBIZALMÁVAL JÁTSZOTTUNK

KOSÁRLABDA
NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ, SOPRON
Magyarország–Szlovénia 70–51
(25–19, 15–9, 18–9, 12–14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik