Női kosár Euroliga: nehéz visszatérés előtt áll a Győr

FAZEKAS ZOLTÁN (Lille)FAZEKAS ZOLTÁN (Lille)
Vágólapra másolva!
2023.10.04. 12:04
null
Az 1800 néző befogadására alkalmas Palacium Sportcsarnokban a fennakadások ellenére remek, pörgős tréningen vettek részt a Győr játékosai
A francia bajnoki ezüstérmes Lille otthonában tér vissza a női kosárlabda Euroligába a Győr, amely izgatottan várja, hogy ismét az elitsorozatban mutassa meg magát.

 

A keddi érkezéssel és a reptéri kijutással kapcsolatos mizériát hamar maguk mögött hagyták a győri játékosok, akik szerda délelőtt rövid, de intenzív dobóedzéssel hangolódtak az esti, Lille elleni Euroliga-csoportmeccsre. A Győrből délelőtt Bécsen keresztül induló delegáció kisebb „fennforgások” közepette érkezett meg a 230 ezres lakosú Lille-be, ugyanis előbb a gigantikus Charles de Gaulle repülőtéren akadt némi nehézség a csapatra váró busz megtalálásában... Miután ez mégis megtörtént, több mint kétórás autóbuszozást követően a jármű sofőrje Lille-be érvén nem a kijelölt hotelnél tette ki az együttest, hanem egy másik szállodánál, ami persze csak azután derült ki, hogy a csapat nagy része már a hallban, a táskáival várakozott. Másodikra már sikerült a „megfelelő” szálláshelyre, a reptér közelében lévő hotelbe megérkezni, de mindez több mint félórás csúszást eredményezett. Az impozáns, 1800 néző befogadására alkalmas Palacium Sportcsarnokban így is remek, pörgős tréningen vettek részt Török Ágiék.

Szerda reggel nem sokkal nyolc és a reggeli után Cziczás László vezetőedző és segítője, Antolovics Adél már egy óriáskivetítőn elemezte az évadban még veretlen Lille legutóbbi bajnokijának videofelvételét, míg Fűzy András elnök a reggeli futását még egy kis kondizással is megfűszerezte. A Serco Uni Győr első számú vezetője elmondta, nagy büszkeséget jelent, hogy hat év után ismét ott lehet a klub a legjobbak között, s hogy kevesen tudják, mennyi munka volt abban, hogy ez megtörténhetett. A délelőtti, rövid dobóedzés után ebéd és pihenő várt a csapatra, amely 20 órától kezdi meg a csoportkört. Az együttes egyébként több mint hat éve, 2017. február 22-én játszotta le legutóbbi mérkőzését az Euroligában, akkor az orosz Dinamo Kurszk 84–49-re nyert az Egyetemi Sportcsarnokban, s ezzel lezárult egy elég rossz sorozatuk a zöld-fehéreknek, akiket akkor Völgyi Péter, a másik magyar euroligás résztvevő, a DVTK jelenlegi trénere irányított, s akik végül egy győzelemmel és 13 vereséggel fejezték be a csoportkört.

A B-csoport programja
Szerda.

18.00: CBK Mersin (török)–Halcon Avenida Salamanca (spanyol)
19.00: USK Praha (cseh)–Landes Basket (francia)
20.00: Villeneuve d'Asc Lille (francia)–SERCO UNI GYŐR
20.30: Virtus Bologna (olasz)–Polkowice (lengyel)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik