Női kosár NB I: Győrben jobban kell játszanunk – Jelena Brooks

Vágólapra másolva!
2023.04.17. 10:10
null
Jelena Brooks szerint jobban kell játszania a Sopronnak (Fotó: Nagy Gábor)
A Sopron Basket szerb-magyar erőcsatára nem volt megelégedve a finálé első mérkőzése után, noha 12 ponttal nyert csapata a megyei rivális ellen.


Különösebb veszély nem fenyegette a Sopron Basket győzelmét a 2022–2023-as bajnoki döntő első felvonásán, mégsem voltak elégedettek a főszereplők. Hatvannyolc pontot kapott a címvédő, legutóbb ugyanennyit hazai porondon éppen a szombati ellenféltől, a Serco Uni Győrtől szedett be a Magyar Kupa elődöntőjében. Más kérdés, hogy a Rába-partiak játéka túlságosan függött az amerikai irányítótól, Aaryn Ellenberg­től.

„Szerintem a Győr most sokkal jobban játszik, mint amikor volt tipikus ötös a keretében – mondta Jelena Brooks, aki a finálé első mérkőzésén 25 pontot, öt lepattanót és három gólpasszt tett a közösbe. – Igazi csapat, mindenki segít a másiknak, hozzátesz valamit a játékhoz. Mi nem úgy csináltunk sok mindent, ahogy megbeszéltük, de végül nyertünk. Visszanézzük, hol hibáztunk, és mit kell jobban csinálnunk, mert Győrben nehezebb dolgunk lesz. Kicsit jobban kell figyelnünk rá, hogyan védjük az irányító elzárás-leválásait. Nem tudtunk az egész meccsen koncentrálni, talán tudat alatt azt éreztük, hogy könnyű lesz, de a döntő sohasem könnyű. Nem szoktunk ennyi pontot kapni a győztes mérkőzéseinken, ha simán nyerünk, általában legfeljebb ötvenet kapunk, most meg hatvannyolcat szerzett az ellenfél. Nem védekeztünk jól, nem működött a besegítés, a rotáció, szóval Győrben jobban kell játszanunk.”

Annál is inkább, mert bizonyára mindent egy lapra tesz fel Cziczás László együttese – ha nem sikerül egyenlítenie, szinte kőbe véshető, hogy a harmadik találkozón (ismét a Novomatic Arénában) lezárja a döntőt az Euroliga tavalyi győztese. Brooks hozzátette, noha ebben az évadban még nem kaptak ki a Győrtől, ez nem jelenti azt, hogy ne győzhetne. A győriek otthonában ráadásul nyilvánvalóan mindig nehezebb dolguk van, a rivális ott edz nap mint nap, ami nyilvánvalóan előnyt jelent. Viszont mivel „playoffmódban” vannak a soproniak, a népszerű „Jeca” bízik benne, hogy meg tudják nyerni a következő meccset, méghozzá jó védekezéssel, merthogy a támadásaikkal nincsen probléma.

Egy kérdés erejéig érintettük, nem bánják-e a zöld-sárgák, hogy nem Csehországban volt jelenésük a mögöttünk hagyott hétvégén, mire Jelena Brooks úgy reagált:   „Erről nem szeretnék most beszélni, itt vagyunk a magyar bajnoki döntőben. Persze figyelemmel követtük a final fourt, megnéztük a döntőt.” 

NŐI KOSÁRLABDA NB i
DÖNTŐ

SOPRON BASKET (1.)–SERCO UNI GYŐR (2.) – a párharc állása: 1–0
Április 15., szombat

Sopron–Győr 80–68
Április 18., kedd
18.00: Győr–Sopron
Április 21., péntek
18.00: Sopron–Győr
Április 24., hétfő (ha szükséges)
18.00: Győr–Sopron
Április 26., szerda (ha szükséges)
18.00: Sopron–Győr

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik