Kosárlabda: eddig minden kerek a Szolnoki Olajbányásznál

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2022.10.30. 08:33
null
(Fotó: Dömötör Csaba)
Az Olaj centere, Révész Ádám nem gondolja, hogy már elérték volna a csúcsformájukat, és ha tudják hozni azt a teljesítményt, amit eddig, lehet esélyük a Falco vendégeként.


– Eddig szárnyal a Szolnok, mi miatt állt ilyen hamar és ilyen jól össze a csapat?
– A vezetőség és a szakmai stáb is remek munkát végzett, nagyon jó szellemiségű légiósok érkeztek, akik a csapat teljesítményét előrébb valónak tartják a saját érdekeiknél, ez a legfontosabb – mondta a Nemzeti Sportnak Révész Ádám, a bajnokságot veretlenül vezető Szolnoki Olajbányász centere. – Nagyszerű a hangulat az öltözőben, egy célért küzdünk, senki nem akarja jó statisztikával eladni magát, mindannyian a minél jobb eredményre törekszünk, és mindig a következő meccs megnyerésére koncentrálunk. Nagyon letisztult a játékunk, mindenki tudja, hol a helye, mi a szerepe, s igyekszik azt a legjobban végrehajtani.

– Friss igazolásként jól teljesít, ön is megtalálta a helyét az együttesben?
– Abszolút, sokkal jobban tudok rendszerben játszani, ahol nincs egyénieskedés és streetballszerű kosárlabda, szóval nagyon jól érzem magam Szolnokon, a csapattársaim játékintelligenciája magas, ha jól helyezkedem, megtalálnak, és ha nálam van a labda, tudom, hogy valaki felbukkan és megjátszható lesz – nagyon kerek az egész!

– Milyen a közös munka Gasper Potocnikkal?
– A legjobb edző, akivel valaha együtt dolgoztam. Sokat dolgozunk az edzéseken, megköveteli a kemény munkát, de ez eddig tökéletesen kamatozik a meccseinken, van eredménye, bízom benne, hogy így lesz a továbbiakban is.

– Csúcsrangadó következik a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely otthonában, milyen reményekkel várják?
– Annak ellenére, hogy ilyen jól kezdtük az évadot, Szombathelyen bravúr lenne nyerni, igaz, jó formában vagyunk. A Falco kissé kicserélődött a nyáron, de nem lett rosszabb, csak négy olyan válogatott játékos távozott, akik ismerik a bajnokságot, és a helyükre érkező négy külföldit be kell építeni, ami nem megy egyik napról a másikra. Nagy dolog lenne a siker, de ezzel a céllal megyünk ki a pályára, ha tudjuk hozni, amit eddig, lehet esélyünk!

– Mi lesz a kulcs, milyen játékelemben kell a címvédő fölé kerekedniük a győzelemért?
– Nekünk mélyebb keretünk van, ezt ki lehetne használni. Alapvetően a védekezésre épül a játékunk, tízfős rotációval sokkal könnyebb fenntartani a nyomást, amit elvár az edzőnk. Huszonnégy-huszonöt percnél senki sem átlagol többet nálunk, ezért marad energiánk végig az intenzív védekezésre. Nehéz külön kiemelni valamit, akinek jobb napja lesz, jobban koncentrál, az győzhet.

– Nem korai együttese csúcsformája, hogy érzi?
– Nem hinném, hogy elértük volna a csúcsformánkat, bár hamar összeálltunk, meccs közben néha érzem, hogy még jobbak is tudnánk lenni. A Kecskemét otthonában nagyon jól jött ki a lépés, viszont legutóbb a DEAC ellen sokat hibáztunk, amit ellensúlyoztunk azzal, hogy valaki mindig előrelépett, elsült a keze. Kicsivel előrébb tartunk a többieknél, de ez semmit nem jelent, az első öt fordulóért nem jár érem, dolgozunk tovább, és ahogy mondtam, bízom benne, hogy ennél is jobbak leszünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik