Férfi kosár: Ha úgy alakul, azonnal mehetek külföldre – Keller

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 08:19
null
Ezt kevesen hitték volna: Keller Ákos a Körmend edzésén (Fotó: Facebook/Egis Körmend)
Keller Ákost, a magyar válogatott csapatkapitányát már az első edzésen befogadták új társai – amíg a körmendi kosárlabdacsapatnál van, mindent megtesz azért, hogy sikeresek legyenek együtt.

 

– Muszáj visszautalnom a lapunknak adott nyár eleji interjújára. Akkor most tökön szúrta magát?
– Nem, mert nyílt szerződést írtam alá, így bármikor elmehetek külföldre – felelte kérdésünkre az Egis Körmend új centere, Keller Ákos, aki első légiósidénye után azt mondta lapunknak, semmi esetre sem szeretné Magyarországon folytatni karrierjét.

– Már van némi tapasztalata, hiszen egy évadot lehúzott légiósként: mi a legnehezebb a klubkeresésben?
– Az, hogy türelmes legyek. Mert nyilván ha várnék még néhány hetet, adott esetben megvárnám a világbajnokság befejezését, biztosan adódna valami lehetőség, csak addig is edzésben kell lennem. És ez így a legegyszerűbb, csapatban lehetek és játékban vagyok.

– Melyik külföldi csapattal állt legközelebb a megegyezéshez?
– Ahogy azt Vinkó László, a menedzserem is említette már, az egyik VTB-ligás orosz klubbal.

– A Körmenden kívül érdeklődött ön iránt más magyar csapat is?
– Eredetileg úgy voltam vele, hogy nem akartam magyar klubbal tárgyalni. A körmendiek megkerestek és leszögezték, ha úgy alakul, elengednek külföldre. Mellettük, gondolom, lettek volna más érdeklődők is, ám én erre nem voltam nyitott.

– Mekkora az esélye, hogy beesik egy külföldi lehetőség?
– Szinte biztos vagyok benne, hogy összejön, ezért is írtam alá ilyen szerződést, de majd kiderül.

– Azért számol azzal is, hogy hosszabb ideig Körmenden marad?
– Úgy készülök, hogy amíg itt vagyok, mindent megteszek azért, hogy a csapattal sikeresek legyünk. De amint kapok egy szakmailag megfelelő ajánlatot, akkor persze megyek.

– Nemcsak válogatottbeli csapattársával, Ferencz Csabával, hanem Justin Edwardsszal is együtt játszhat a Körmendnél, akivel két évvel ezelőtt magyar bajnoki címet ünnepelhetett az Albával. Ez is egy érv volt a Körmend mellett?
– Nem, a legfontosabb érv az volt, hogy eddzek valahol. Mint mondtam, nyílt szerződést kötöttem, mehetek bárhová, ha úgy alakul. Annak azért örültem, hogy van két ismerősöm a keretben.

– Tehát a célja a vasiakkal, hogy a maximumot nyújtja, bármeddig is erősíti őket.
– Igen, pontosan így van.

– Van önben csalódottság vagy egyszerűen elfogadja, hogy ez most így alakult, és egyelőre Magyarországon kell folytatnia?
– Képes lettem volna kivárni még jó ideig. Egy gondom volt: nagyon korán, már június végén jöttek remek külföldi ajánlatok, és olyan magas szintre jutottak a tárgyalások, hogy már csak a szerződéstervezetre vártunk… Emiatt vagyok kicsit csalódott, hiszen mégsem jött össze, de nem számítottam rá, hogy könnyű dolgom lesz, amikor elhatároztam, hogy továbbra is külföldön folytatnám a pályafutásomat.

– Miben jobb például a francia bajnokság, mint a magyar?
– A sebességet és a fizikumot tekintve más szinten van.

– Mik az első benyomásai új állomáshelyén?
– Mindenki nagyon kedves volt, már az első edzésen befogadtak a többiek. Meg kell tanulnom a csapat játékát, a védekezést, mindent – szerintem egy hét alatt menni fog, fel tudom venni a srácok ritmusát. Van még néhány hét a bajnokság kezdetéig, addig össze kell szoknunk.

– Beszélt már bővebben Matthias Zollner edzővel?
– Csak néhány mondatot, de a héten még leülünk egy hosszabb beszélgetésre. Az biztos, hogy nemcsak ötös, négyes poszton is szeretne játszatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik