Női kosár: a honosított magyar irányító Isztambulban folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.15. 12:22
A török Fenerbahce női kosárlabdacsapata a honlapján mutatta be a hat játékost, akivel megerősíti a 2015–2016-os keretét. A lista első helyén a honosított magyar irányító, a 2009 és 2012 között három szezont Pécsen játszó Quigley Alexandria áll, aki az elmúlt két szezont a lengyel Wisla Kraków és az amerikai Chicago Sky színeiben töltötte, s előbbinél meghatározó szerepet játszott az Euroligában is.

Az isztambuli együttesnek nagy szüksége van a 29 éves, jelenleg a tengerentúlon, a WNBA-ben kosarazó magyar-amerikai játékosra, miután az előző szezonja kétszeresen is csalódást keltett. A csapat csak negyedik lett az Euroliga négyes döntőjében, a török bajnokságban pedig nem jutott be a fináléba, így a keretet alaposan át kellett alakítani, hogy a 2015–2016-os idényben eredményesebb legyen a klub.

Nem Quigley egyébként az egyetlen meghatározó ember a krakkóiaktól, akit a Fenerbahce elcsábított: vele tart az amerikai center, Jantel Lavender is. Kettejükön kívül csatlakozik a kerethez a fehérorosz center, Anasztaszja Veramejenka, a lengyel center, Ewelina Kobryn, az amerikai bedobó, Marissa Coleman és a török bedobó, Gökce Dogan is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik