Férfi kosár Adria-liga: a Szolnok meglepetésre készül Zágrábban

Vágólapra másolva!
2012.12.23. 13:59
Két egymást követő győzelem után a legendás, ám mostanra régi fényéből sokat veszítő kétszeres BEK-győztes Cibona Zagreb ellen lép pályára ma a Szolnok a férfi kosárlabda Adria-ligában. Az Olaj meglepetésre készül a Drazen Petrovicról elnevezett sportcsarnokban, ahol egy rossz formában lévő hazai csapattal csap össze.

„Szerintem meglephetjük a zágrábiakat – válaszolt Neno Asceric arra a felvetésünkre, miszerint a Cibona nincs jó passzban, mert előző hét Adria-ligameccséből hatszor kikapott. – Készülünk néhány új taktikai elemmel, no meg arra is, hogy a horvátok az utóbbi találkozóikon leginkább centerposzton Andrija Zizic játékát és a tőle induló különböző figurákat erőltették. Új szerzeményük, az eddig két meccset játszó Smush Parker is nyilván több szerepet kap. Nem rossz játékos, több NBA-s csapat mellett a Los Angeles Lakersben kezdőjátékos volt 2005 és 2007 között."

Magyar kötődés is fellelhető az aktuális rivális kapcsán: Báder Márton 2004-ben igazolt a Cibonához, amelynél két és fél szezont töltött, játszott az Euroligában, horvát bajnok és kupagyőztes, valamint Adria-liga-elődöntős volt a csapattal.

„Szerettem itt élni és játszani is – mondta a center, aki helyismerete miatt a csapatbusz elején, a sofőr mellett navigált a szombat délutáni edzésre, miután a delegáció lepakolt a belvárosi Dubrovnik Hotelben. – Persze akkoriban még nagyobb tekintélye és presztízse volt a klubnak, rendre jól szerepeltünk az Euroligában is. Most is vannak még ismerőseim az egyesületnél, mert ugyan az ittlétem óta a klubvezetőség kicserélődött, két gyúró maradt, s több játékossal, Davor Kusszal és Andrija Ziziccsel együtt is játszottam. Az egyik legmaradandóbb élményem a Zadar elleni bajnoki döntő ötödik, sorsdöntő meccséhez kötődik. Szombat este nyolckor majd' hatezer ember már itt volt, amikor egy elektromos hiba miatt három perccel a kezdés előtt kiégett az eredményjelző. Egyik edző sem vállalta, hogy így játsszunk, másnapra halasztották a csatát, az ezer zadarit pedig elszállásolták Zágrábban."

Azért a Cibona rossz formája ide, az Olaj két győzelme – közte egy bravúr a Partizan ellen – oda, a mérkőzés favoritja a horvát együttes, mert ne feledjük, a sorozat újoncának még egyszer sem sikerült idegenben meccset nyernie.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA ADRIA-LIGA
15. FORDULÓ
CIBONA ZAGREB (HORVÁT)–SZOLNOKI OLAJ 17.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik