Bármi áron győzni kell - Vajda Anna is játszik

Vágólapra másolva!
2010.02.05. 10:30
null
Vajda Anna vállalja a harcot a Wisla Kraków ellen (Fotó: Török Attila, archív
Sokáig kérdéses volt, hogy a MiZo-Pécs meghatározó kosarasa, Vajda Anna játszhat-e a Wisla Kraków elleni Euroliga-nyolcaddöntő második meccsén. A csuklóproblémákkal küzdő bedobó egy újabb sérüléssel hosszabb kihagyást kockáztat, ennek ellenére vállalja a szereplést, hiszen a baranyaiaknak ma győzniük kell, bármi áron...

„A büszkeségünkért és a méltóságunkért" címmel közöl beharangozó írást a MiZo-Pécs honlapja a csapat mai, Wisla Kraków elleni Euroliga-nyolcaddöntő-mérkőzése előtt. Az első találkozón kedden a pécsiek kikaptak Krakkóban, így az egyik fél második sikerééig tartó párviadalban többször már nem hibázhatnak, ha tovább akarnak jutni.

Fűzy Ákos, a baranyaiak vezetőedzője a lengyelországi meccsen elszenvedett vereség fő okát a lepattanóharc elvesztésében látta. Ez Pécsen is döntő lehet.

Ahogy Vajda Anna játéka is... Az Euroliga All Star-válogatottjába is meghívott bedobó ugyanis csuklósérülése miatt Krakkóban nem lépett pályára, nélküle pedig szinte reménytelennek tűnik a magyar együttes helyzete. Talán éppen ezért hosszas vívódás után úgy határozott, hogy ma vállalja a játékot, még ha ezzel kockáztat is.

„Már sokféleképpen megpróbáltuk bekötni, beragasztgatni a kezem, de élesben csak a csütörtök esti tréningen próbáltam ki. A fájdalom nem zavar, azt kibírom, sokkal fontosabb volt, hogy vajon rosszat teszek-e magamnak azzal, ha játszom. A dobásoknál természetesen nem úgy működik a kezem, mintha minden rendben lenne, s az is kérdés, hogy ha védő van rajtam, vagy meglöknek, akkor hogyan tudom használni. A lényeg azonban az: este, az edzés után úgy döntöttünk, vállalom a játékot" – adott kórképet Vajda, aki elárulta, beleőrülne, ha civilben kellene néznie a pénteki meccset.

Persze Vajdával vagy nélküle, rettentően nehéz feladat a lengyelek legyőzése – akik a Pécshez hasonlóan szabadkártyával indultak a legrangosabb női sorozatban –, hiszen a két csapat utóbbi öt meccsén a krakkóiak diadalmaskodtak, akik az All Star-válogatottba két játékost is delegálnak a spanyol Marta Fernández és az amerikai Janell Burse személyében. Ráadásul az előző tíz Euroliga-találkozójából kilencet megnyert a Wisla Kraków. Ennek ellenére a Pécsnek ma felül kell kerekednie, bármi áron...

 NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Wisla Can-Pack Kraków (lengyel)–MiZo Pécs 2010 80–53
Szpartak Moszkva Region (orosz)–Lotos Gdynia (lengyel) 98–49
UMMC Jekatyerinburg (orosz)–Galatasaray (török) 79–55
Ros Casares (spanyol)–ZVVZ USK Praha (cseh) 81–70
Halcón Avenida (spanyol)–Bourges Basket (francia) 72–53
Rivas Ecópolis (spanyol)–Frisco Sika Brno (cseh) 83–88
Beretta-Famila Schio (olasz)–Good Angels Kosice (szlovák) 67–70
Fenerbahce (török)–Cras Basket Taranto (olasz) 89–83
A győztes csapatok 1–0-ra vezetnek az egyik fél máodik győzelméig tartó párharcban. A második találkozóra mindegyik párharcbn ma kerül sor fordított pályaválasztás mellett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik