Kölcsönkenyér visszajár: ezúttal a Lakers győzött a Denver otthonában

Vágólapra másolva!
2009.05.24. 09:01
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Los Angeles Lakers visszavette pályaelőnyét, miután idegenben 103–97-re legyőzte a Denver Nuggets csapatát a Nyugati főcsoport döntőjének harmadik mérkőzésén. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása 2–1 a Los Angeles javára.
Kobe Bryant ezúttal is kitett magáért
Fotó: Reuters
Kobe Bryant ezúttal is kitett magáért
Kobe Bryant ezúttal is kitett magáért
Fotó: Reuters
Kobe Bryant ezúttal is kitett magáért

Kicsit viccesen azt is írhatnánk, hogy amikor a hazai pályán játszó Denver Nuggets 28–26-ra vezetett a Los Angeles Lakers ellen az első negyed végén, már érezhette a Pepsi Center közönsége, hogy itt baj lesz. A két csapat párharcának első két meccsén ugyanis az a csapat, amelyik az első játékrészt követően előnyben volt, vesztesen hagyta el a pályát. És nem volt ez másképp ezúttal sem.

Természetesen a Denver nem az első negyedbeli produkciója miatt veszített, sőt, még a második és harmadik játékrész is rendben volt (előbbit kettő, utóbbit négy ponttal nyerte a Nuggets), hanem a negyedik felvonás és Kobe Bryant miatt.

Az utolsó negyedet a Lakers tizennégy ponttal nyerte meg, és a jó hajrá 103–97-es sikert ért, ezzel a győzelemmel pedig a Los Angeles visszavette a második hazai meccsen elbukott pályaelőnyét, és összesítésben 2–1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Bryant 41 pontig jutott a találkozón, ráadásul a végjátékban is elemében volt: előbb egy perccel a dudaszó előtt elsüllyesztett egy hárompontost a gyűrűben, 96–95-ös vezetést szerezve csapatának, majd az utolsó 22 másodpercen belül négy büntetőt is értékesített, biztossá téve ezzel a Lakers győzelmét.

Bryant egyébként karrierje során kilencedszer dobott 40 pontnál többet a rájátszásban, míg a jelenlegi párharcban ez volt a második ilyen teljesítménye.

A Nuggets legeredményesebb játékosa a 21 pontot dobó Carmelo Anthony volt, teljesítményét azonban beárnyékolja az, hogy a második félidőben mindössze három egységet tudott betenni a közösbe.

Nem maradt tehát sokáig adós a Lakers az előző meccsen elszenvedett hazai vereségért, hanem az első adandó alkalommal visszavágott a Denvernek.

NBA, RÁJÁTSZÁS

NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Denver Nuggets–Los Angeles Lakers 97–103
  • Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása 2–1 a Lakers javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik