McDyess vezérletével egyenlített a Detroit, folytatás Bostonban

Vágólapra másolva!
2008.05.27. 09:05
Ismét a jobbik arcát mutatta a Detroit az NBA keleti főcsoportjának döntőjében és 94–75-re verte hazai pályán a Bostont, 2–2-re alakítva a két fél párharcát. A Pistons legjobbja a negyedik meccsen Antonio McDyess volt, aki 21 ponttal és 16 lepattanóval segítette csapatát a létfontosságú győzelemhez. A két fél következő mérkőzésére magyar idő szerint csütörtök hajnalban kerül sor a Boston otthonában.
Jogos a detroiti játékosok öröme, egyenlítettek a Boston ellen
Foró: Reuters
Jogos a detroiti játékosok öröme, egyenlítettek a Boston ellen
Jogos a detroiti játékosok öröme, egyenlítettek a Boston ellen
Foró: Reuters
Jogos a detroiti játékosok öröme, egyenlítettek a Boston ellen

Újra bizonyította a Detroit, hogy ha bajban van, akkor meg tudja rázni magát és győzelemmel rukkol ki. Erre most is nagy szüksége volt a csapatnak, hisz 2–1-es vesztésre állt a Boston elleni, négy győzelemig tartó párharcban.

A hazai pályán szereplő Pistons játékosai parádésan kezdtek, a mérkőzés első tíz pontját ők szerezték, és a második negyedet is egy 11–2-es rohanással nyitották. Ennek fényében kissé meglepő lehet, hogy a félidőben csak négy ponttal, 43–39-re vezettek.

A Boston főleg jó büntetőzésének köszönhette, hogy a mérkőzésben maradt. A zöld-fehérek 20-ból 17-szer nem hibáztak a büntetővonalról.

A Pistonsból ezen az estén egyértelműen kiemelkedett Antonio McDyess, aki 21 pontjával a legeredményesebb hazai játékos volt, és emellett még leszedett 16 lepattanót is. Nem csoda, hogy a 33 éves kosarasról elismerően beszélt csapattársa és egyik legjobb barátja, Chauncey Billups:

„Dice (ez McDyess beceneve) a legjobb játékosunk a szezon második felében, és mindnyájunknak erőt ad az ő energikus játéka.”

A Detroit az utolsó negyedben döntötte el végleg a találkozó sorsát. Ezt a szakaszt 29–17-re nyerte a hazai gárda, amelyből mindenképpen dicséretet érdemel még a 20 pontig jutó Richard Hamilton, valamint a cserepadról beszálló Jason Maxiell, aki a mezőnyből hibátlanul dobott (6/6) és végül 14 pontot szorgoskodott össze.

A Bostonban ezúttal is Paul Pierce és Kevin Garnett vitte a prímet (16-16 pont), de önmagához képest nem nyújtott kiemelkedőt a két klasszis.

„Nagy hangsúlyt fektettünk a jó kezdésre, mert a Celtics nagyon jól játszik, ha nála van a vezetés. Ezt nem akartuk nekik újra megengedni” – utalt a szerinte döntő dologra Billups a meccs után.

Az ötödik mérkőzést magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik Bostonban.

KELETI FŐCSOPORT

DÖNTŐ
Detroit Pistons–Boston Celtics 94–75 (22–17, 21–22, 22–19, 29–17)
A négy győzelemig tartó párharc állása 2–2.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik