Első idegenbeli győzelmét aratta a Boston az idei rájátszásban

Vágólapra másolva!
2008.05.25. 08:48
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBA keleti döntőjének harmadik mérkőzésén a Boston Celtics idengenben nyert 94–80-ra a Detroit Pistons ellen. Ezzel a párharcban ismételten a Boston vezet, 2–1-re.
Az erő velünk van! – Kendrick Perkins (balra) és Kevin Garnett
Fotó: Reuters/Rebecca Cook
Az erő velünk van! – Kendrick Perkins (balra) és Kevin Garnett
Az erő velünk van! – Kendrick Perkins (balra) és Kevin Garnett
Fotó: Reuters/Rebecca Cook
Az erő velünk van! – Kendrick Perkins (balra) és Kevin Garnett

A Detroit legutóbbi bostoni győzelme után az "autóvárosban" a Pistons győzelmi esélyei tűntek jobbnak, hiszen a hazai pálya előny mellett az is mellettük szólt, hogy a Celtics az idei rájátszásban még nem nyert idegenben.

Nos, a Boston alaposan rácáfolt a várakozásokra és a hazai vereség után nem akármilyen játékkal tudtak idegenben javítani.

A vendégek remekül kezdték a találkozót, az első negyedben nyolc pontos előnyt kovácsoltak össze, majd a másodikban ezt még tízzel megtoldották, így 18 pontos fórral vonultak nagyszünetre. Ez elég megnyugtató előny volt ahhoz, hogy a második játékrészt se idegeskedjék el, így a Celtics végül sima 94–80-s győzelmet aratott.

A Boston legjobbja Kevin Garnett volt 22 pontja és 13 lepattanója mellett volt 6 asszisztja is. Rajta kívül öten jutottak tíz pont fölé. Kendrick Perkins 12 pontja mellett leszedett 10 lepattanót is. Így a Boston azt is elbírta, hogy a Cleveland elleni párharcban kiemelkedőt alakító Paul Pierce ezúttal visszafogottabb, 11 pontos statisztikával zárt.

A Detroitban Richard Hamilton 26 pontig jutott, rajta kívül még a cserepadról beszálló Rodney Stuckey érdemel említést a maga 17 pontjával, de a detroitiak nem bírták el, hogy kezdőcsapatuk több tagja (elsősorban Prince és Billups) is gyenge napot fogott ki.

A párharc magyar idő szerint kedden hajnalban folytatódik ugyancsak Detroitban.

NBA

KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Detroit Pistons–Boston Celtics 80–94 (17–25, 15–25, 23–23, 25–21)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2–1 a Boston javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik