A harmadik negyedben nyerte meg a meccset a Boston a Detroit ellen

Vágólapra másolva!
2008.05.21. 07:40
A Boston Celtics kilenc ponttal, 88–79-re legyőzte a Detroit Pistons-t az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBA Keleti Főcsoportjának döntőjében. Ezzel a hazai pályán játszó Boston szerzett vezetést a négy győzelemig tartó párharcban.
Sok lúd disznót győz: Richard Hamiltont (középen)  kikapcsolták a bostoniak
Fotó: Reuters/Adam Hunger
Sok lúd disznót győz: Richard Hamiltont (középen) kikapcsolták a bostoniak
Sok lúd disznót győz: Richard Hamiltont (középen)  kikapcsolták a bostoniak
Fotó: Reuters/Adam Hunger
Sok lúd disznót győz: Richard Hamiltont (középen) kikapcsolták a bostoniak

A mérkőzés előtt a Celtics mellett szólt a hazai pálya előnye, és a tény, hogy a play-offban még nem szenvedtek vereséget Bostonban. A Pistons ugyanakkor pihentebben várhatta párharcot, ugyanis a Detroit 4–1-re verte a keleti elődöntőben az Orlando Magicet, míg a bostoniak izzasztó, hétmeccses élet-halál harcban jutottak tovább a Clevelanddel szemben.

Végül a hazai pálya többet nyomott a latban, mint a kipihentség. A bostoniak 41–40-es félidő után a harmadik negyedben nyerték meg a mérkőzést, amikor 11 pontot vertek a vendégekre, innét pedig már nem volt visszaút. Hazai pályán sorozatban ez volt a Boston 15. győzelme.

Paul Pierce a legutóbbi, Cleveland elleni utolsó meccs 41 pontja után 22 pontot szerzett, ezzel csapata második legeredményesebb játékosa volt Kevin Garnett után. Garnett 26 pontot dobott, és leszedett mellé kilenc lepattanót.

A Detroit legjobbja Tayshaun Prince volt 16 ponttal. Antonio McDyess dupla-duplát ért el 14 ponttal és 11 lepattanóval. Visszatért a Detroitba Chauncey Billups, aki az Orlando elleni párharc utolsó három meccsét kihagyta húzódása miatt, sőt, 40 percet töltött a parketten. Ez idő alatt kilenc pontot és két asszisztot jegyzett.

A párharc következő összecsapását magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik, ugyancsak Bostonban.

NBA, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Boston Celtics–Detroit Pistons 88–79 (22–17, 19–23, 28–17, 19–22)
Legjobb dobók: Garnett 26, Pierce 22, Rondo 11, ill. Prince 16, Hamilton 15, McDyess 14, R. Wallace 11. Lepattanók: Perkins 10, Garnett 9, ill. McDyess 11.
A párharc állása: 1-0 a Boston javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik