Már csak idegenben kellene alkotni: egyenlített a Cleveland

Vágólapra másolva!
2008.05.13. 07:50
Az észak-amerikai profi kosárlabda-liga (NBA) legutóbbi játéknapján hazai pályán 88–77-re nyert a Cleveland Cavaliers a Boston Celtics ellen. A LeBron James vezette alakulat ezzel a sikerrel 2–2-re módosította az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állását.

Nincs nagy gond a Boston Celtics háza táján. Idegenben viszont annál több. Az alapszakaszgyőztes zöldek ugyanis ezúttal is vereséget szenvedtek idegenben a Cleveland Cavalierstől, persze a pályaelőny még így is megmaradt. Magyarul: elég hozni a hazai meccseit a végső sikerhez.

Most azonban a Cleveland volt az ellenfél – idegenben, a LeBron James vezette alakulat pedig ismét elpáholta a bajnokesélyest. A Cavaliers – főleg a negyedik negyedbeli remek védekezésének köszönhetően – 88–77-re nyer.

A hazai siker egyben azt is jelentette, hogy a Cavs 2–2-re egalizálta a négy győzelemig tartó párharc állását, és most már azon kell törnie a fejét Mike Brown vezetőedzőnek, hogy csapata hogyan kapja el Bostonban is a Celticset.

A rájátszásban egyébként hihetetlen gyenge mérleggel rendelkezik idegenben a Boston. Az, hogy a Celtics mind az öt vendégként megvívott találkozóját elveszítette, különösen annak tükrében meglepő, hogy az alapszakaszban harmincegy győzelme mellett mindössze tízszer kapott ki saját arénájától távol.

„Nehéz bármit is mondani. Nem tudok erre válaszolni” – reagált Ray Allen, a Boston kosarasa, miután az idegenbeli sikertelenség okát firtatták az újságírók a mérkőzés után.

A találkozó első három negyede amúgy kiegyenlített játékot hozott. A Cavs „mindössze” hárompontos előnyt tudott összeszorgoskodni az utolsó játékrész megkezdése előtt. Az utolsó szakaszban azonban csak egy csapat volt a pályán. A Cleveland.

A találkozón „James király” 21 pontig jutott és kiosztott 13 asszisztot, ami feledtette az amúgy nem túl acélos 7/20-as mezőnymutatóját.

A másik oldalon nem volt igazi vezéregyénisége a csapatnak. Kevin Garnett, Ray Allen és Rajon Rondo egyaránt 15-15 pontig jutott a Bostonban.

NBA, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Cleveland Cavaliers–Boston Celtics 88–77
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik